Handbal: weekend cu 3 înfrângeri, dar şi o calificare în faza zonală a campionatului J4!

Handbal: weekend cu 3 înfrângeri, dar şi o calificare în faza zonală a campionatului J4!

Weekend-ul care a trecut a propus meciuri pentru patru dintre echipele de handbal ale CSM Ploieşti, bilanţul fiind de trei înfrângeri şi un loc 3 ocupat de juniorii 4 în primul turneu oficial al sezonului pentru ei.

În ordine cronologică, prima partidă a fost cea susţinută de junioarele 2, sâmbătă dimineaţă, în Sala „Olimpia”, în compania celor de la Activ CSO Plopeni. O confruntare importantă, în bună măsură decisivă, chiar, pentru accederea în Grupa Valoare din Seria D a acestei categorii de vârstă, pe care oaspetele au reuşit să o tranşeze în favoarea lor, scor 29-25 (13-13). Superioare fizic, în condiţiile în care lotul lui Robert Comendant are ca principale repere mai mult junioare 3, precum Daria Grădişteanu sau Eliza Lăcuşteanu, plopenarele s-au impus meritat graţie unei reprize secunde în care au fost mai inspirate în faţa porţii adverse.

CSM a început mai bine şi a condus cu 8-5 (minutul 16), dar diferenţa s-a redus în minutele următoare, iar la pauză s-a intrat la egalitate, 13-13. Debutul părţii secunde le-a aparţinut oaspetelor, care s-au desprins la 17-13 şi 20-15 (minutul 38), ele reuşind să facă faţă tentativelor fetelor noastre de a reintra în meci. S-a făcut 21-24 cu zece minute înainte de final, dar, imediat s-a ajuns la 22-28 şi soarta partidei era, practic, decisă.

Pentru CSM Ploieşti, au jucat: A. Floroiu, M. Popescu, M. Neagu – E. Lăcuşteanu (8 goluri), D. Grădişteanu (5), M. Popescu (4), B. Andronache (2), M. Radu (2), A. Leescu (2), I. Manolache, D. Stanciu şi M. Iordache.

În urma acestui rezultat, CSM Ploieşti ocupă locul al 3-lea al Seriei D, la egalitate de puncte cu CSŞ Târgovişte, verdictul privind ultima calificată pentru participarea în Grupa Valoare urmând să se dea sâmbătă, când fetele noastre joacă la prima clasată, CSM Corona Braşov, iar dâmboviţencele au misiune mai uşoară, acasă, cu CSŞ Dinamo Braşov.

Duminică a fost ziua unui meci important al junioarelor 3, care au jucat la CSŞ 6 Bucureşti, formaţie alături de care vor merge în Grupa Valoare, aşa că punctele obţinute în confruntările directe vor conta. Din păcate, fetele noastre au fost din nou în meci până la jumătatea reprizei secunde, când conduceau cu 22-21, însă finalul le-a aparţinut gazdelor, care s-au impus, până la urmă, cu 32-28 (14-14).

Pentru CSM Ploieşti, au jucat: B. Voicilă – D. Grădişteanu (8 goluri), A. Burtea (5), N. Jianu (5), E. Lăcuşteanu (4), M. Iordache (3), R. Gavrilă (1), M. Popescu (1), A. Toma (1).

În etapa a 19-a, CSM Ploieşti va juca, la finalul acestei săptămâni, în compania ultimei clasate, ACS Academia Junior Ploieşti.

Tot duminică, dar după prânz, a jucat şi formaţia care combate în Seria B a Diviziei A, băieţii pregătiţi de Silviu Stănescu cedând cu 26-31 (12-16) în deplasarea de la AHC Dobrogea Sud Constanţa 2. Tehnicianul echipei noastre i-a folosit pe: M. Mihăilescu, M. Oprea, Ad. Tănăsescu – R. Iacob (6 goluri), Al. Pop (6), R. Floarea (3), I. Mirică (3), P. Albu (3), R. Pantazi (3), I. Mereu (1), D. Rudai (1), V. Militaru, N. Nicolae şi A. Iliescu.

În etapa a 18-a, CSM Ploieşti va primi, duminică, de la ora 16.00, în Sala „Olimpia”, vizita primei clasate în Seria B a Diviziei A, CS Medgidia.

Până atunci, însă, băieţii vor avea un meci mult mai important, sâmbătă, de la aceeaşi oră, 16.00, şi tot în Sala Sporturilor Olimpia, în prima etapă a Grupei Valoare 2 de la nivelul juniorilor 1. Ei vor primi vizita formaţiei CSŞ Călăraşi, meciul fiind programat iniţial sâmbăta aceasta, pe 8 februarie, dar amânat cu o săptămână. În prima etapă a acestei grupe, ACS Tonus Bucureşti – AHC Dobrogea Sud Constanţa J1 25-27 (13-13) şi CSM Bucureşti J1 – LPS I. Balas Soter Buzău 35-24 (16-11).

Weekend-ul care a trecut a adus şi debutul echipei de juniori 4 în competiţiile oficiale ale acestui sezon, băieţii pregătiţi de Ramona Ştefan participând la etapa judeţeană a campionatului, desfăşurată la Breaza.

CSM Ploieşti a făcut parte din Grupa A, în care a obţinut două victorii, 12-6 cu CS Orăşenesc Mizil şi 13-5 cu ACS Pitic Ploieşti, şi a cedat cu 13-15 în partida cu Academia Junior Ploieşti, rezultate în urma cărora a ocupat poziţia secundă în grupă. Apoi în jocul cu ocupanta locului al doilea din Grupa B, ACS Olimpic Mizil, băieţii noştri s-au impus clar, cu 26-17.

Primele patru clasate s-au calificat pentru faza zonală a campionatului, reprezentantele Prahovei fiind repartizate în zona RO3, alături de formaţiile din Argeş, Dâmboviţa, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman. Faza pe euro-regiuni are ca termen limită de organizare data de 5 aprilie.

Lotul de jucători folosit de Ramona Ştefan în turneul de la Breaza a fost următorul: Eric Iordăchescu, Andrei Pop, Alexandru Popescu, Gabriel Roşu, Luca Constantin, Mihai Duţă, Radu Duţu, Eduard Romee, Nikolas Milea, Ştefan Anastasiu, Ştefan Răducanu, Alvaro Ciobanu, Darius Oprea, Paul Goran, Rareş Bucur şi Mihai Costache.

Galerie foto, Junioare 2: CSM Ploieşti – Activ CSO Plopeni 25-29 (13-13)