Echipa de baschet masculin a CSM Ploieşti, victorioasă în derbiul cu CSU Ploieşti!

Echipa de baschet masculin a CSM Ploieşti, victorioasă în derbiul cu CSU Ploieşti!

Echipa de baschet masculin a CSM Ploieşti a reuşit, joi seară, să câştige cu 79-48 (27-16, 19-8, 11-16, 22-8) meciul cu CSU Ploieşti, contând pentru etapa a 6-a a campionatului Ligii I. Chiar dacă nu au făcut cel mai bun meci din acest sezon, sugestiv fiind faptul că în cele 40 de minute au înscris o singură dată din afara semicercului, prin tânărul Al. Chirilă, băieţii pregătiţi de Eugeniu Melnic, Ionuţ Ivan şi Robert Munteanu au confirmat aşteptările şi au speculat plusul de experienţă, câştigând clar trei dintre cele patru sferturi ale confruntării.

Având în faţă o echipă ambiţioasă, agresivă, mai dispusă să facă risipă de energie, Blidaru, Neguţ, Dogaru, Ianuli, Carabulea şi colegii lor au ştiut să-şi folosească atuurile, dominând fizic în special în spaţiul de „3 secunde” şi speculând unele erori inerente ale mai tinerilor parteneri de întrecere.

Pentru CSM Ploieşti, au marcat: Ianuli (24 puncte), Carabulea (17), Al. Chirilă (9, 1×3), Neguţ (6), Dogaru (6), Blidaru (6), Velcea (4), C. Dumitru (3), H. Scărlătescu (2) şi O. Iancu (2).

În urma acestei victorii, CSM Ploieşti a urcat pe poziţia a 6-a a clasamentului Ligii I, cu patru victorii şi două înfrângeri, iar următorul meci, contând pentru etapa a 8-a, îl va susţine duminică, 1 decembrie, tot în Sala „Olimpia”, cu CS Agronomia Bucureşti. Partida din etapa a 7-a, de la BC CSU 2 Sibiu, a fost reprogramată pentru data de 9 decembrie, la o zi după cea din runda a 9-a, de la CS Universitatea Cluj-Napoca, din 8 decembrie.

Galerie foto: