Patinatorii de la CSM Ploieşti, pregătiţi să participe la Cupa Mondială de Juniori!

Patinatorii de la CSM Ploieşti, pregătiţi să participe la Cupa Mondială de Juniori!

Aflaţi în cantonament la Inzell (Germania) cu lotul naţional de patinaj viteză al României, sportivii Eduard Niţu, Adrian Fierar şi Răzvan Militaru, alături de antrenorul Marius Băcilă, se pregătesc de participarea la cele două Cupe Mondiale de Juniori ce vor avea loc în perioada următoare în Norvegia, la Bjugn (16-17 noiembrie) şi Olanda, la Enschede (23-24 noiembrie).

Sportivii de la CSM Ploieşti se pregătesc pe cunoscutul patinoar din Germania încă de pe data de 21 septembrie, iar până la mijlocul acestei luni au participat şi la concursurile internaţionale organizate la Inzell pentru a obţine calificarea la cele două Cupe Mondiale ce vor avea loc în zilele următoare.

Eduard Niţu, Adrian Fierar şi Răzvan Militaru au realizat baremele care le asigură participarea la întrecerile din Norvegia şi Olanda, ultimul dintre cei trei îndeplinind şi baremul de calificare în finala probei de 500 metri a Cupei Mondiale de Juniori de la Minsk (Belarus), competiţie programată în perioada 15-17 februarie 2020 şi a Campionatului Mondial de Juniori de la Tomaszow (Polonia), din 20-23 februarie 2020.

Totodată, Eduard Niţu şi Adrian Fierar, deşi sunt juniori mici, au realizat baremele necesare participării la Olimpiada de Tineret de la Lausanne, de anul viitor, dar pentru a lua startul în această competiţie trebuie să obţină calificarea în cadrul celor două Cupe Mondiale de la Bjugn şi Enschede, fiind 32 de locuri disponibile la categoria lor de vârstă. Ar fi o realizare extraordinară, în condiţiile în care ei sunt juniori mici şi participă în premieră la Cupa Mondială.