Boxerul Iulian Dumitrescu a devenit campion naţional de juniori, la Brăila!

Boxerul Iulian Dumitrescu a devenit campion naţional de juniori, la Brăila!

Delegaţia care a reprezentat CSM Ploieşti la Campionatul Naţional de Box pentru juniori, desfăşurat în ultima săptămână la Brăila, Sala CSM-Carantina, se întoarce acasă cu patru medalii: una de aur, una de argint şi două de bronz!

Boxerul Iulian Dumitrescu este cel care a reuşit să devină campion naţional, la categoria „70 kg”, după un parcurs excelent, început cu un knock-out şi continuat cu două victorii la sportivi care fac parte din lotul naţional al României: Daniel Hermeziu (SCM-CSM Bacău, medaliat cu bronz la Campionatul European de juniori), în semifinale, şi Sebastian Niţu (CSM Reşiţa), în finală. Evident, se naşte întrebarea legată de criteriile care duc la formarea loturilor naţionale, dar nimic nu mai surprinde la o federaţie care a avut atâtea probleme în ultimii ani.

Şi, pentru că veni vorba de probleme, acestea nu au ocolit delegaţia noastră în competiţia de la Brăila: sportivul Marian Ghinoiu a fost dezavantajat clar în finala categoriei „46 kg” şi s-a ales doar cu medalia de argint, deşi toţi cei prezenţi, mai puţin… arbitrii, l-au văzut învingător în finala cu reprezentantul CS Nicolina Iaşi, Ionuţ Chiriac. „A fost o decizie care a scandalizat pe toată lumea, întoarsă de un arbitru din Brăila în favoarea acestui băiat de la Iaşi, care este component al lotului naţional şi s-a pregătit în ultima perioadă la… Brăila. Le-am promis că nu voi lăsa lucrurile aşa şi voi prezenta cazul în prima şedinţă a Biroului Federal, pentru a se lua măsurile care se impun. Nu se poate să-şi bată joc de munca unui copil, de visul unui copil de 16 ani de a deveni campion!”, ne-a spus coordonatorul secţiei de box a clubului, Titi Tudor.

Cele două medalii de bronz au fost obţinute de Georgian Călin la „50 kg” şi Alin Sandu la „80 kg”. Din lotul deplasat la Brăila a mai făcut parte David Ion, care a boxat în limitele categoriei „60 kg”.

Pentru secţia de box a CSM Ploieşti urmează, în perioada 14-19 octombrie, Campionatul Naţional de box pentru Seniori, ce va fi găzduit de Sala Polivalentă din Târgu Mureş şi pentru care Titi Tudor şi Adrian Pîrlogea au înscris în competiţie trei sportivi: George Dumitrescu, Alexandru Gheorghe şi Gabriel Petrescu.