Handbal, juniori 1: grupă dificilă pentru CSM Ploieşti la turneul final de la Cluj!

Handbal, juniori 1: grupă dificilă pentru CSM Ploieşti la turneul final de la Cluj!

În această dimineaţă, la sediul Federaţiei Române de Handbal, a avut loc tragerea la sorţi a celor două grupe ale Turneului final valoare, la nivel de juniori I, fază a competiţiei pentru care s-a calificat şi CSM Ploieşti, după un parcurs cu 18 victorii, două remize şi două înfrângeri.

Formaţia pregătită de Silviu Stănescu a fost repartizată în Grupa B, alături de CSM Bucureşti, AHC Potaissa Turda şi LPS Suceava, adversare extrem de dificile, în opinia tehnicianului nostru: „Cred că, dintre cele două, aceasta este grupa mai dificilă, pentru că toate cele patru echipe sunt de nivel apropiat şi au şansa lor. Noi avem o echipă formată în proporţie de 95% din copii născuţi 2001 şi 2002, aflaţi în primul an de participare la nivel de juniori 1, în timp ce adversarele au echipe bazate pe jucători născuţi în anul 2000. Dar, indiferent de aceste aspecte preliminare, nu ne este frică de nimeni şi mergem să ne luptăm în fiecare meci. La fel am făcut şi în sezonul trecut, la juniori 2, şi am reuşit să obţinem o medalie, aşa că avem speranţe din nou să urcăm pe podium. Suntem dornici să facem performanţă, mergem să ne batem cu orice adversar, iar la final vom vedea ce ne rezervă Bunul Dumnezeu. Am ajuns între primele opt echipe ale campionatului, din 45, câte au fost la start, ceea ce înseamnă, practic, pentru noi îndeplinirea obiectivului. Tot ce va veni în plus la turneul final va fi un bonus! Oricum, vreau încă de acum să-i mulţumesc conducerii CSM Ploieşti pentru atenţia acordată acestei echipe, concretizată, iată, într-o nouă performanţă”.

Turneul final se va desfăşura săptămâna viitoare, de marţi până sâmbătă, la Cluj-Napoca, programul băieţilor noştri fiind următorul:

Marţi, 7 mai – CSM Ploieşti – AHC Potaissa Turda

Miercuri, 8 mai – LPS Suceava – CSM Ploieşti

Joi, 9 mai – CSM Ploieşti – CSM Bucureşti

Din Grupa A fac parte: CSŞ Sighişoara, CSM Bacău, CSM Şcolar Reşiţa şi CSŞ 2 Baia Mare.

Primele două clasate în cele două grupe vor juca, încrucişat (A1-B2 şi B1-A2), în semifinalele turneului, iar jocurile de clasament vor fi A3-B3 (pentru locurile 5-6) şi A4-B4 (pentru locurile 7-8).