Weekend cu înfrângeri pentru echipele de handbal juniori ale clubului

Weekend cu înfrângeri pentru echipele de handbal juniori ale clubului

Doar două dintre echipele de handbal juniori ale CSM Ploieşti au avut programate meciuri oficiale în acest weekend, bilanţul fiind unul negativ: trei partide, trei înfrângeri.

Juniorii 1 au „legat” două confuntări, jucând sâmbătă, la Târgovişte, în Seria B a Diviziei A şi duminică, la Bacău, în ultima etapă a fazei semifinale de la categoria lor de vârstă, demers explicabil şi prin faptul că ambele întâlniri erau, practic, fără miză. De altfel, din acest motiv, dar şi pentru că s-a confruntat cu trei absenţe importante, Nathanel Nicolae, Andrei Stănescu şi Andrei Militaru lipsind din diverse motive, antrenorul Silviu Stănescu a ales ca, în ambele meciuri, să le ofere mai multe minute şi jucătorilor care au evoluat mai puţin în ultima vreme.

Sâmbătă, la Târgovişte, în ultima rundă a Diviziei A, Seria B, CSM a pierdut cu 35-33 (16-14), partida cu formaţia locală CSU, dar a încheiat sezonul deasupra acesteia, pe locul al 6-lea, cu 2 victorii şi 22 de înfrângeri.

Duminică, la Bacău, în derbiul de orgoliu al Grupei Valoare 1 de la nivelul juniorilor 1, băieţii au cedat cu 35-25 (19-16) în faţa gazdelor de la CSM, însă diferenţa se explică atât prin cele trei absenţe din tabăra noastră, cât şi prin faptul că alţi patru jucători de bază – Paraschiv, Floarea, Albu şi Mereu – s-au accidentat uşor în prima repriză şi nu au mai forţat ulterior, fiind menajaţi în perspectiva Turneului final al campionatului, de luna viitoare. Pentru CSM Ploieşti, au jucat ieri: Al. Ispas, Tănăsescu, Oprea – Bucuroiu (7 goluri), Paraschiv  (5), Bucur  (3), Iorga (2), Albu (2), Rudai (2), Mereu (1), Floarea (1), Alici (1), Chiranu (1), Pop şi Pantazi.

Băieţii ajung la Turneul final cu un bilanţ de 22 de meciuri, 18 victorii, două remize şi două înfrângeri, interesant fiind că eşecurile au venit în primul, respectiv în ultimul meci oficial disputate în acest sezon.

Turneul final al campionatului va avea loc în perioada 7-11 mai, la Cluj-Napoca, cele două grupe urmând să fie stabilite cu prilejul tragerii la sorţi ce va avea loc vineri, 26 aprilie, la sediul Federaţiei Române de Handbal. Formaţiile calificate sunt CSM Bacău, CSM Ploieşti, LPS Suceava (Grupa valoare 1), CSM Bucureşti, CSM Şcolar Reşiţa (Grupa valoare 2), CSŞ Sighişoara, Potaissa Turda şi CSŞ 2 Baia Mare (Grupa valoare 3).

Cealaltă formaţie a CSM Ploieşti care a avut meci în weekend a fost cea a juniorilor 3. Aceştia au pierdut şi ultimul meci din Grupa Speranţă 2, scor 30-35 (14-18), disputat în Sala „Olimpia” în compania bucureştenilor de la HC „Talentul este cheia”, şi au încheiat sezonul pe ultimul loc al grupei.

Echipa de juniori 2 şi-a încheiat, şi ea, de ceva vreme, evoluţiile din acest sezon, ocupând locul al 5-lea în Grupa Valoare 4.

În fine, a mai rămas implicată în competiţie echipe de junioare 3, care joacă miercuri la CSU Târgovişte un meci contând pentru etapa a 7-a a Grupei Valoare 2. Fetele pregătite de Robert Comendant ocupă locul al 3-lea al seriei.

Foto: www.handbalmania.ro