Punct important obţinut de echipa de handbal Juniori 1 la Suceava!

Punct important obţinut de echipa de handbal Juniori 1 la Suceava!

Echipa de handbal juniori 1 a CSM Ploieşti a făcut un pas important spre Turneul final al campionatului, reuşind să obţină o remiză, 21-21, în derbi-ul Grupei Valoare 1, disputat duminică dimineaţă, pe terenul celor de la LPS Suceava.

Băieţii pregătiţi de Silviu Stănescu se întorc cu un punct din Moldova, după o partidă în care au trăit periculos în prima repriză, dar la finalul căreia au avut o undă de regret, în condiţiile în care au condus cu două goluri în ultimele minute. Gazdele au început mai bine şi au condus cu 4-2 şi 6-3, reuşind, chiar, să ajungă la un avantaj de cinci goluri, cu puţin timp înainte de pauză: 11-6 (minutul 27). A fost o diferenţă de patru goluri la finalul primelor 30 de minute, 11-7, dar tehnicianul nostru a reuşit să-i trezească pe băieţi la pauză, partea secundă fiind cu totul altă poveste. CSM Ploieşti a revenit rapid în meci, 11-9 (minutul 32), şi chiar a reuşit să treacă la conducere în minutul 43: 14-15! Şi a stat în faţă în permanenţă, conducând cu 17-16, 18-17 şi desprinzându-se în ultimele minute la două goluri: 20-18 şi 21-19, în minutul 59. Ultimele reuşite ale meciului le-au aparţinut, din păcate, sucevenilor, aşa că fiecare echipă s-a ales cu câte un punct, important, totuşi, în calculele privind calificarea la Turneul final. Pentru că, din fiecare dintre cele trei Grupe Valoare vor merge primele două clasate, lor urmând să li se alăture două dintre echipele de pe locul al 3-lea cu cele mai bune punctaje. Iar un bilanţ de 3 victorii şi un egal după primele patru runde reprezintă un pas mare făcut de cele două formaţii pentru accederea la turneul în care se va lupta pentru titlul de campioană.

În partida de la Suceava, Silviu Stănescu i-a folosit pe: Al. Ispas, Ad. Tănăsescu – A. Stănescu (7 goluri), N. Nicolae (5), R. Floarea (3), R. Pantazi (2), C. Albu (1), A. Rudai (1), P. Bucur (1), V. Bucuroiu (1), A. Pop şi G. Paraschiv. Nu au jucat V. Alici, L. Jugănaru, V. Militaru şi V. Bucuroiu.

În runda a 5-a, băieţii au un nou meci important, cu ocupanta locului al 3-lea în Grupa Valoare 1, CSM Bacău, întâlnirea fiind programată duminică, de la ora 13.00, în Sala Sporturilor „Olimpia”. Ei vor juca în Seria B a Diviziei A tot pe teren propriu, cu AHC Dobrogea Sud Constanţa II, partida urmând să aibă loc luni, de la ora 14.00.

O victorie au reuşit, în weekend, şi componenţii echipei de juniori 2 a clubului, care au trecut, sâmbătă, cu 41-39 (22-19), de CS Sporting Ghimbav, cealaltă formaţie din Grupa Valoare 4 care nu avea niciun succes în primele 3 etape. Băieţii pregătiţi de Gheorghe Puia vor juca, sâmbătă, în deplasare, la ocupanta poziţiei a 3-a a clasamentului, CS Extrem Baia Mare.

În schimb, juniorii 3 rămân fără punct în Grupa Speranţă 2, după ce au pierdut şi duminică, în Sala „Olimpia”, în faţa Tricolorului Breaza: 36-40 (19-19). În runda a 5-a, băieţii vor juca, duminică, în deplasare, cu HC „Talentul este cheia” Bucureşti.

Altfel, echipa de handbal junioare 3 şi-a aflat programul din Grupa Valoare 2, în care le va avea ca adversare pe primele 3 clasate din Seria C preliminară – CSM Bucureşti, CSŞ 2 Bucureşti şi CSŞ Târgovişte -, precum şi pe cele două formaţii alături de care s-au calificat din Seria D: CS Sporting Ghimbav şi HC Activ CSO Plopeni.

Astfel, fetele pregătite de Robert Comendant vor debuta sâmbătă, în deplasare, la CSŞ 2 Bucureşti, echipă care a ocupat locul al 2-lea în Seria C, cu 12 victorii, o remiză şi 5 înfrângeri. Primul meci pe teren propriu va fi o săptămână mai târziu, în compania formaţiei CSŞ Târgovişte.