Victorie importantă, astăzi, în „Olimpia”, pentru echipa de handbal juniori 1 a CSM Ploieşti!

Victorie importantă, astăzi, în „Olimpia”, pentru echipa de handbal juniori 1 a CSM Ploieşti!

Echipa de handbal juniori 1 a CSM Ploieşti a obţinut, în această după-amiază, o victorie extrem de importantă în Grupa Valoare 1, care îi deschide larg porţile spre Turneul final al campionatului, chiar dacă au trecut doar trei etape din faza semifinală. Băieţii pregătiţi de Silviu Stănescu au trecut cu 32-30 (16-12) de una dintre principalele contracandidate la calificare, AHC Dobrogea Sud Constanţa, şi, cu un bilanţ de trei victorii  din tot atâtea posibile, ocupă locul al doilea în grupă şi au un moral bun înaintea confruntărilor cu vecinele de clasament, LPS Suceava şi CSM Bacău.

Meciul din Sala „Olimpia” a fost dificil, singura formaţie care-i învinsese pe băieţii noştri în prima fază a campionatului, pregătită de fostul jucător de fier al Dobrogei, Aleksandar Adzic, dovedindu-se, din nou, o echipă arţăgoasă, capabilă să revină atunci când te aştepţi mai puţin. CSM Ploieşti a început ezitant, fiind condusă cu 4-1, 5-2 şi 6-3, dar a întors rapid jocul şi, după un „parţial” de 7-1, s-a desprins scurt, la 10-7 (minutul 19). Şi jocul a părut la discreţia băieţilor noştri până aproape de final, diferenţa menţinându-se la 3-4 goluri până în minutul 54, când tabela indica 28-24. Au venit, însă, trei goluri consecutive ale oaspeţilor şi au reapărut emoţiile, dar Paraschiv, cel mai bun marcator al echipei noastre astăzi, cu 11 reuşite, a înscris de două ori la rând şi a oferit puţină linişte înaintea ultimelor trei minute. Dobrogea a mai venit o dată la un gol, 30-29, şi a avut şansa unui contraatac pentru a egala, dar, excelent repliat, Cătălin Albu a interceptat pasa portarului advers şi, după o acţiune personală, a marcat pentru 31-29. Tot el avea să facă, pe contraatac, 32-29, aşa că ultimul gol, înscris de oaspeţi în ultimele secunde, a mai contat doar pentru statistică.

Antrenorul Silviu Stănescu i-a folosit, astăzi, pe: Al. Ispas, Ad. Tănăsescu – G. Paraschiv (11 goluri), A. Stănescu (7), N. Nicolae (3), C. Albu (3), R. Floarea (2), D. Rudai (2), R. Pantazi (2), I. Mereu (1), P. Bucur (1) şi V. Militaru.

Pentru băieţi, urmează, la finalul acestei săptămâni, derbiul grupei, la LPS Suceava, cealaltă formaţie cu punctaj maxim după trei etape. În grupă se joacă „fiecare cu fiecare”, zece etape, iar primele două clasate plus două dintre cele mai bune formaţii de pe locul al treilea merg la turneul final al campionatului.

Celelalte rezultate obţinute de echipele de juniori mari ale CSM Ploieşti s-au încadrat în limitele normalului:

– în Divizia A, juniorii 1 au pierdut, sâmbătă, cu 37-26 (25-13), la CSM Bucureşti şi joacă miercuri, de la ora 16.00, în Sala „Olimpia”, cu CSU Târgovişte;

– echipa de juniori 2, pregătită de Gheorghe Puia, a pierdut, sâmbătă, cu 41-26 (18-10) la AHC Potaissa Turda şi va juca sâmbătă în Sala „Olimpia” cu CS Sporting Ghimbav, cealaltă formaţie fără punct după trei runde în Grupa Valoare 4;

– echipa de juniori 3 va evolua joi, de la ora 15.00, la ACS Fortuna Bucureşti, meciul fiind decalat, apoi, duminică, va primi vizita Tricolorului Breaza;

– junioarele 3 au câştigat cu 37-29 (22-15) ultima partidă din prima fază a campionatului, disputată la LPS Iolanda Balas Soter Buzău; fetele pregătite de Robert Comendant au ocupat locul al 2-lea în Grupa D, cu un bilanţ de 18 victorii şi două înfrângeri, şi se pregătesc de participarea în Grupa Valoare.

Galerie foto, CSM Ploieşti, AHC Dobrogea Sud Constanţa 32-30 (16-12):