Echipele de junioare 4 şi minihandbal ale CSM Ploieşti, la primele competiţii oficiale din 2019!

Echipele de junioare 4 şi minihandbal ale CSM Ploieşti, la primele competiţii oficiale din 2019!

Dacă echipele mari de handbal juniori ale CSM Ploieşti sunt implicate în competiţii ce au debutat încă din toamnă, în schimb, junioarele 4 ale clubului şi echipele de minihandbal au susţinut, în ultima perioadă, primele lor turnee cu caracter oficial, cu menţiunea că, în cazul celor din urmă, FRH a menţinut şi în acest an regula de a nu se ţine scorul la meciuri.

Primii care au evoluat au fost componenţii echipei de minihandbal băieţi, care au participat, duminică, 17 februarie, la Mizil, la faza pe judeţ a competiţiei organizată la această categorie de vârstă. Băieţii pregătiţi de Ramona Ştefan au făcut parte din Grupa B, alături de ACS Olimpic Mizil 1, Tricolorul Breaza şi Academia Junior Ploieşti şi au profitat de prima competiţie oficială din 2019 pentru a pune în practică tot ce au lucrat la antrenamente. Aşa cum am menţionat, la această categorie de vârstă nu se ţine scorul, întrecerile fiind organizate sub forma unor Festivaluri.

Pentru puştii Ramonei Ştefan, născuţi în 2008 şi mai mici, urmează alte două turnee similare, dar la nivel de Euroregiune, prezenţa la acestea fiind condiţia impusă de FRH pentru a putea participa la Festivalul de Minihandbal organizat anual, la final de sezon, de forul conducător al handbalului românesc.

În weekend, mai precis sâmbătă, a venit rândul fetelor să participe la o competiţie similară, organizată de data aceasta la Ploieşti, în Sala Leonard Doroftei. Adversarele fetelor pregătite de Geta Opincariu au fost CSO Plopeni, CS Olimpic Mizil, CSO Mizil şi Academia Junior. La fel ca şi în cazul băieţilor, nu s-a ţinut scorul, iar prezenţa la Festivalul de minihandbal de la finalul sezonului este condiţionată de participarea la următoarele două turnee, pe Euroregiune.

Tot la finalul săptămânii trecute au evoluat şi junioarele 4 ale clubului, CSM Ploieşti participând cu două echipe în turneele organizate de Asociaţia Judeţeană de Handbal în Sala Leonard Doroftei şi în cea de la Brazi. Cum meciurile au avut loc în aceeaşi zi, duminică, Geta Opincariu a condus echipa de fete născute în 2006, care a jucat la Brazi, iar Robert Comendant pe cea a fetelor născute în 2007, repartizată în grupa de la „Doroftei”.

La Brazi, fetele au trecut cu 24-2 de CSŞ Ploieşti, cu 24-1 de CS Brazi şi cu 18-6 de Academia Junior Ploieşti. Drept urmare, CSM Ploieşti a ocupat primul loc în Grupa B, fiind urmată de Academia Junior Ploieşti. În grupa de la „Doroftei”, primele două locuri au fost ocupate de CSO Plopeni şi CS Breaza. Cele patru formaţii se vor confrunta duminică, 3 martie, în Sala „Leonard Doroftei”, pentru locurile de clasament ce determină structura grupelor din faza următoare a competiţiei, pe Euroregiune.