Echipa de handbal juniori 1, pas mare spre primul loc, după victoria clară de la Brăila!

Echipa de handbal juniori 1, pas mare spre primul loc, după victoria clară de la Brăila!

Echipa de handbal juniori 1 a CSM Ploieşti a făcut, ieri, un pas important spre câştigarea Seriei B, după ce s-a impus cu 39-31 (22-13) pe terenul formaţiei de pe locul al 3-lea, LPS Brăila. Băieţii pregătiţi de Silviu Stănescu au făcut un meci perfect pe terenul echipei care producea surpriza rundei trecute, câştigând la AHC Dobrogea Sud Constanţa, şi au luat cele trei puncte care sporesc spre 90% şansele de a ocupa prima poziţie a clasamentului seriei. În acest moment, CSM Ploieşti ocupă locul al 2-lea al ierarhiei, la un punct în spatele Dobrogei, dar mai are două partide de disputat, iar constănţenii, una singură.

Întâlnirea de la Brăila a fost tranşată rapid de băieţii noştri, care s-au desprins încă din debut la 4-0, apoi au ajuns la 10-4 şi 16-8, lămurind, practic, încă de la pauză soarta celor trei puncte: 22-13. A fost 39-31 la final, într-un joc în care Silviu Stănescu i-a folosit pe: Al. Ispas, Ad. Tănăsescu – A. Stănescu (10), R. Floarea (8), C. Albu (7), G. Paraschiv (6), N. Nicolae (2), M. Chiranu (2), V. Bucuroiu (2), P. Bucur (1), R. Pantazi (1), Al. Pop, V. Jugănaru şi D. Rudai.

În etapa a 13-a, CSM Ploieşti ar urma să joace duminică, de la ora 17.00, în Sala din Brazi, cu formaţia de pe penultimul loc al clasamentului, CS Năvodari.

Tot ieri a avut meci şi echipa de juniori 3, care a pierdut cu 38-31 (18-13) în faţa celor de la CSŞ Ploieşti, meciul fiind găzduit de Sala Tel George Junior. Elevii lui Gheorghe Puia ocupă locul al 6-lea al clasamentului Seriei D, iar duminică vor juca, de la ora 11.00, în deplasare, cu CSO Mizil.

În acest weekend, juniorii 2 joacă, sâmbătă, de la ora 16.30, la Blejoi, meciul din deplasare cu CSŞ Ploieşti, iar junioarele 3 vor evolua, tot mâine, de la ora 14.00, la HC Activ CSO Plopeni. La rândul lor, băieţii de la minihandbal vor participa, la Buzău, la Etapa judeţeană, alături de CSO Mizil şi Academia Junior Ploieşti, iar echipele de junioare 4 şi minihandbal fete vor fi implicate, tot la Buzău, în competiţii la categoria lor de vârstă.