CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, de trei ori pe podium la Finalele CN de Judo „U21”!

CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, de trei ori pe podium la Finalele CN de Judo „U21”!

În acest weekend, Sala Sporturilor din Deva a găzduit Finalele Campionatelor Naţionale de judo Ne Waza (lupta la sol) şi ale Campionatelor Naţionale de judo pe echipe, ambele la nivelul juniorilor 1 – „U21”.

În competiţia echipelor, CSM-CFR-CSŞ Ploieşti a participat atât la masculin, cât şi la feminin, reuşind să cucerească medaliile de argint, respectiv de bronz.

În întrecerea băieţilor, au participat 7 echipe: CSM 2007-LPS-CSŞ Focşani, CSM-CSU Piteşti, LPS CSŞ Bihorul-Liberty Oradea, „U” CSM Cluj, Rapid CSŞ 5 Bucureşti, SC Miercurea Ciuc şi CSM-CFR-CSŞ Ploieşti. Echipa noastră a câştigat în primul tur cu 3-2 în faţa formaţiei din Miercurea Ciuc, apoi a trecut în semifinală cu acelaşi scor de fosta campioană, gruparea din Focşani, pentru ca, în ultimul act, să cedeze cu 5-0 în faţa echipei CSM-CSU Piteşti, în care s-au regăsit şi sportivi din Republica Moldova. Echipa vicecampioană naţională a fost alcătuită din Marius Colţ, Paul Onofrei, Sergiu Anastase, Ionuţ Constantin, Claudiu Dinu, Andrei Baicu şi Cristian Oţel.

În competiţia feminină au fost înscrise 5 echipe: SCM Deva cu trei formaţii, A, B şi C, LPS Cluj Napoca şi CSM-CFR-CSŞ Ploieşti. Fetele noastre au trecut cu 3-2 de SCM Deva B şi cu 5-0 de SCM Deva C, apoi au pierdut în faţa campioanelor SCM Deva A cu scorul de 4-1 şi, cu acelaşi scor, în disputa cu vicecampioanele de la LPS Cluj. Echipa noastră a fost alcătuită din Cătălina Şchiopu, Codruţa Lungu, Denisa Cristea, Otilia Preda, Diana Marcu şi Bianca Suciu.

La Campionatul Naţional de judo Ne Waza (lupta la sol) au participat 95 de sportivi de la 37 de cluburi din ţară, judoka de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti reuşind să cucerească o medalie de argint şi să obţină un loc V şi două locuri VII.

Locul al II-lea a fost ocupat de Ionuţ Constantin, la „-81 kg”, pe poziţia a V-a a venit Codruţa Lungu (-52 kg), iar locurile VII au fost obţinute de Diana Marcu (+63 kg) şi Denisa Cristea (-63 kg).

Sportivii din cadrul secţiei de judo sunt pregătiţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Doru Munteanu.