Show pe Hipodromul Ploieşti: Derby-ul de Trap al României are loc duminică!

Show pe Hipodromul Ploieşti: Derby-ul de Trap al României are loc duminică!

Duminică, 7 octombrie, iubitorii turfului din România au parte de apogeul sezonului 2018 pe Hipodromul Ploieşti: Derby-ul de trap al României – cursa care stabileşte cel mai bun trăpaş autohton în vârstă de 4 ani. Reuniunea va începe la ora 10.00 şi le va oferi spectatorilor multe momente speciale, în afara celor opt întreceri ale zilei – 6 curse de trap, una de ponei şi alta de galop – iubitorii cailor având prilejul să vadă două momente de dresaj cu adevărat spectaculoase.

Evenimentul de duminică va debuta la ora 10.00, cu „Criteriul cailor de 2 ani”, un derby al acestei categorii de vârstă, care decide liderul generaţiei. Imediat, va urma o prezentare de cai din rasele lipitan şi cai de sport olandezi, apoi, la 10.30, Premiul „Orient”, cu şase cai la start.

Zece minute mai târziu, este programată una dintre întrecerile care fac, de fiecare dată, deliciul spectatorilor, în special al celor mai mici dintre aceştia: Premiul „Unicorn”, rezervat poneilor, în care vor alerga „piticii” Ratatouille, Calypso, Roby şi Camelia.

De la ora 11.00, se va ţine Premiul „Orologiu”, cursă cu participare generoasă, nu mai puţin de 11 cai fiind pe lista de start, după care, de la ora 11.45, va urma principalul eveniment al anului: Derby-ul de Trap al României!

O cursă ce va stabili cel mai bun trăpaş autohton în vârstă de 4 ani şi care are doi favoriţi cerţi: armăsarul Speedy Nobel, deţinut de Herghelia Nan şi condus de Vasile Gheorghe, şi iapa Răsfăţata, proprietate a Regiei Naţionale a Pădurilor (Herghelia Dor Mărunt), avându-l în sulky pe Cristian Slate. De altfel, în această ordine, cei doi cai (foto sus) au încheiat, în urmă cu două săptămâni, „Premiul de Încercare”, repetiţia oficială dinaintea cursei de duminică! Derby-ul se desfăşoară pe distanţa de 2700 de metri, cu autostart.

Imediat după Derby, de la ora 12.00, va putea fi urmărit primul moment de dresaj, Filimon Iordache propunându-le spectatorilor un spectacol ecvestru de înaltă şcoală. Apoi, de la 12.30, revenim la trap cu „Criteriul cailor de 3 ani”, cursa care stabileşte liderul de generaţie la această categorie de vârstă. Ultima cursă de trap este Premiul „Perjar”, de la ora 13.00, după care vine un nou spectacol de dresaj: Miron Bococi – Free style horse show! Miron Bococi este un român din Sighetul Marmaţiei care s-a stabilit în Spania şi este, la 32 de ani, unul dintre cei mai pricepuţi dresori din Europa, spectacolele oferite de caii săi fiind renumite pe continent. Reuniunea de duminică va fi închisă, de la ora 13.40, de o spectaculoasă cursă de galop – „Premiul de toamnă”, cu cinci cai la start.

Bineînţeles, pe toată durata reuniunii, spectatorii vor putea profita de fenomenul „Street food”, partenerii tradiţionali ai Complexului Hipodrom anunţând o ofertă generoasă, care va satisface, cu siguranţă, poftele celor mai gurmanzi oaspeţi.

Nu în ultimul rând, prietenii de la Clubul Morgan România vor expune patru maşini de epocă produse de cunoscuta marcă englezească, pe care spectatorii le vor putea admira în toată splendoarea lor.

Programul reuniunii de duminică:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download