Hipodromul Ploieşti: Armăsarul Năvalnic s-a impus în Premiul Cailor de 4 ani!

Hipodromul Ploieşti: Armăsarul Năvalnic s-a impus în Premiul Cailor de 4 ani!

Hipodromul Ploieşti a găzduit, astăzi, o nouă reuniune oficială de trap, în cadrul căreia au avut loc patru curse atractive, dar şi trei reprize cu demonstraţii de dresaj, oferite de actorul Denis Ştefan, coordonatorul Programului Caii României.

Cea mai importantă întrecere a zilei a fost Premiul Cailor de 4 ani, prima dintre cele două curse premergătoare Derby-ului de Trap al României, de pe 7 octombrie. Premiul i-a revenit armăsarului Năvalnic, condus de Mihai Păun, iar festivitatea de premiere a fost efectuată de consilierul local Marcian Cosma şi de directorul Teatrului „Toma Caragiu”, Mihaela Rus. Toţi caii indigeni care au participat în această cursă vor trebui să ia startul şi în Premiul de Încercare, de peste două săptămâni, pentru a avea dreptul să participe în Derby-ul de Trap al României.

În celelalte curse de astăzi, s-au impus iapa Ramura (Premiul Nela), armăsarul Nelmar (Premiul Nero) şi iapa Nesta (Premiul Nedeia).

Publicul spectator s-a putut delecta, în cele trei pauze dintre curse, cu demonstraţiile de dresaj propuse de cunoscutul actor Denis Ştefan, care a tras cu arcul, s-a „jucat” cu lasoul, a aruncat cu suliţa la ţintă sau a spart baloane cu biciul, toate, evident, din poziţia călare.

Totodată, cei mai mici dintre spectatori au avut prilejul să se plimbe cu poneiul pe toată durata Reuniunii, iapa Matilda fiind la dispoziţia copiilor prezenţi la Hipodrom.

La Reuniunea de astăzi au fost prezenţi circa 1200 de spectatori.

Peste două săptămâni, pe 23 septembrie, va avea loc o nouă Reuniune oficială, cu principal eveniment Premiul de Încercare, a doua cursă premergătoare Derby-ului de Trap al României.

Rezultate oficiale al reuniunii:

Proces verbal al comisiei de arbitraj:

Galerie foto: