Micii judoka de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, trei medalii la Campionatele Balcanice de judo „U13”!

Micii judoka de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, trei medalii la Campionatele Balcanice de judo „U13”!

În perioada 27-29 iulie 2018, la Salonic (Grecia), au avut loc Campionatele Balcanice de judo pentru juniori 4 – „U13”, competiţie la care au participat 195 de sportivi din nouă ţări: Albania, Bulgaria, Bosnia, Grecia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Turcia şi România. Din delegaţia tricoloră au făcut parte şi patru sportivi de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, care au reuşit să obţină trei medalii – una de aur şi două de bronz – şi un loc 5.

Medalia de aur a fost câştigată de Vanessa Tolea (40 kg), care le-a învins, pe rând, pe Evelina Geleva (Bulgaria), Mariza Kolindrekaj (Albania), Necla Seker (Turcia), în semifinală, şi în ultimul act, pe Marilena Gogua (Grecia).

Medaliile de bronz le-au revenit lui Iulian Petre şi Alexiei Trandafir. La „38 kg”, Iulian Petre a trecut de Anrey Ganchev (Bulgaria), apoi a pierdut la Nikos Ginis (Grecia), dar a câştigat în recalificări cu muntenegranul Vasko Radovic şi, în lupta pentru bronz, în faţa turcului Hilmi Mucik. La „+57 kg”, Alexia Trandafir a pierdut în primul tur la Dragana Paunic (Bosnia), în recalificări a trecut de Mila Ilieska (Macedonia) şi Emilia Papachristan (Grecia), pentru ca, în disputa pentru podium, să o învingă pe Maya Naumova (Bulgaria).

Locul al 5-lea a fost ocupat de Alexia Cristea, la „32 kg”, după următorul parcurs: înfrângere cu Eirini Tsilingeridou (Grecia), victorie în recalificări cu Anesa Krasniqi (Kosovo) şi eşec în lupta pentru „bronz” în faţa sportivei Tokesa Gashi (Kosovo).

Sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti sunt antrenaţi de Gheorghe Savu (coordonator) şi Mihai Trandafirescu, cel de-al doilea însoţindu-i, de altfel, pe micii judoka la competiţia de la Salonic.