Atleţii de la CSM Ploieşti, 4 titluri de campioni la Etapa finală a CN de Seniori şi Tineret!

Atleţii de la CSM Ploieşti, 4 titluri de campioni la Etapa finală a CN de Seniori şi Tineret!

Atleţii de la CSM Ploieşti au participat, joi şi vineri, la Etapa Finală a Campionatului Naţional de Seniori şi Tineret, găzduită de Stadionul „Nicolae Dobrin”, din Piteşti. Sportivii pregătiţi de Augustin Iancu (coordonator) şi Robert Munteanu au confirmat aşteptările şi au reuşit să cucerească nu mai puţin de 13 medalii: patru de aur, patru de argint şi cinci de bronz!

Nouă medalii în probele individuale

Petre Daniel Rezmiveş a devenit campion naţional de tineret în proba de 100 metri, timpul de 10.52 secunde oferindu-i şi titlul de vicecampion al seniorilor. În aceeaşi probă, Costin Homiuc a prins „bronzul” la tineret, cu 10.67 secunde, şi a fost al 5-lea în ierarhia seniorilor.

Tot în prima zi, Cristian Radu a obţinut titlul de vicecampion naţional atât de seniori, cât şi de tineret în proba de 400 metri, cu 47.64 secunde.

Cei trei atleţi şi-au confirmat şi cu acest prilej valoarea, ei urmând, de altfel, să facă parte din delegaţia care va reprezenta România la Campionatul European de Atletism de la Berlin, ce va avea loc în perioada 7-12 august.

Astăzi, Petre Daniel Rezmiveş a mai reuşit o performanţă, devenind campion naţional şi la 200 metri, cu 21.61 secunde, timp ce i-a garantat locul al 3-lea în ierarhia seniorilor. În aceeaşi probă, Costin Homiuc a fost al 3-lea la tineret şi al 5-lea la seniori, cu 21.74 secunde.

În concursul de la Piteşti a evoluat şi cel mai titrat atlet al clubului, maratonistul Marius Ionescu, care a alergat în proba de 10.000 metri. El a venit al 3-lea, cu timpul de 31.13.82 minute, intrând, astfel, în posesia medaliei de bronz.

Ştafetele, de 4 ori pe podium

În probele de ştafetă, băieţii au fost din nou la înălţime, CSM Ploieşti participând cu două formule atât la 4×100 metri, cât şi la 4×400 metri. La 4×100 metri, ştafeta formată din Costin Homiuc, Cristian Radu, Bogdan Oprina şi Petre Daniel Rezmiveş a devenit campioană naţională de tineret şi a ocupat locul al 3-lea la seniori, cu timpul de 41.05 secunde. Cea de a doua formulă – Marius Licuţ, Mihai Lazăr, Ovidiu Burcea, Alexandru Geamănu – a ocupat poziţia secundă la tineret, cu 43.55 secunde.

La 4×400 metri, ştafeta formată din Alexandru Geamănu, Andoni, Sebastian Ursachi, Cristian Radu, a devenit campioană naţională de seniori cu timpul de 3.12.93 minute, iar cea alcătuită din Marius Licuţ, Ovidiu Burcea, Mihai Lazăr şi Bogdan Oprina a ocupat locul al 5-lea la tineret, cu 3.29.89 minute.

La rândul său, ştafeta fetelor (Georgiana Banciu, Cristina Pricopie, Jasmine Joinel, Miruna Trifan) a fost a 4-a la 4×100 metri şi a 5-a la 4×400 metri.

Galerie foto: