Judoka de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, de 9 ori pe podium la Finala Campionatelor Naţionale „U13”!

Judoka de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, de 9 ori pe podium la Finala Campionatelor Naţionale „U13”!

În perioada 22-24 iunie, Sala de Sport a LPS Satu Mare, „Ecaterina Both”, a găzduit Finala Campionatelor Naţionale de Judo individual la juniori 4 – „U13”, competiţie la care au participat 420 de sportivi de la peste 90 de cluburi din ţară, precum şi întrecerea pe echipe intereuroregiuni.

La individual, sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti au obţinut 7 medalii, dintre care 3 de aur, una de argint şi trei de bronz, precum şi un loc V, bilanţ datorită căruia clubul a ocupat prima poziţie în clasamentul general, fiind urmat de CSM Piteşti şi LPS Mircea Eliade.

Performanţele sportivilor noştri au fost următoarele:

– locul I – Iulian Petre (38 kg), Alexia Cristea (32 kg) şi Vanesa Ţolea (40 kg);

– locul al II-lea – Alexia Trandafir (+57 kg);

– locul al III-lea – Mario Manolache (30 kg), Bianca Ungureanu (36 kg) şi Ana Tunea (40 kg);

– locul al V-lea – David Ţugui (+60 kg).

Duminică, a avut loc finala pe echipe la nivel de euroregiuni, sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti alcătuind echipe cu cei din judeţele Argeş şi Dâmboviţa (Euroregiunea 3 Sud), atât la masculin, cât şi la feminin şi reuşind să intre în posesia medaliilor de aur.

La masculin, au participat 9 echipe, Euroregiunea 3 Sud câştigând cu 7-0 în faţa Euroregiunii 7 (Sibiu, Braşov, Harghita, Covasna), cu 6-1, în semifinală, în faţa Euroregiunii 1 (Iaşi, Bacău, Suceava, Vaslui) şi, în finală, cu 5-2 în faţa Euroregiunii 8 Bucureşti. Din echipa medaliată cu aur au făcut parte sportivii prahoveni Sebastian Petre, Rareş Costache, Alexandru Ariciu, Mihai Boghici, Ştefan Ilaş şi David Ţugui.

La feminin, au fost tot 9 echipe, iar Euroregiunea 3 Sud a câştigat cu 5-2 confrutările cu Euroregiunea 6 (Bihor, Cluj, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa) şi, în semifinală, cu Euroregiunea 4 (Dolj), iar, în finală, s-a impus cu 4-3 în disputa cu Euroregiunea 7. Din echipa medaliată cu aur au făcut parte prahovencele Alexia Cristea, Bianca Ungureanu, Vanesa Ţolea, Ana Tunea, Idaira Vasilescu, Antonia Rădoi şi Alexia Trandafir.

Sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti sunt pregătiţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu, Doru Munteanu şi Cosmin Slăveanu.