Locul 5 pe ţară pentru echipele de handbal juniori IV ale CSM Ploieşti!

Locul 5 pe ţară pentru echipele de handbal juniori IV ale CSM Ploieşti!

În partea a doua a acestei săptămâni, cele două echipe de handbal juniori IV ale CSM Ploieşti au participat la Turneele finale ale campionatului, băieţii deplasându-se la Baia Mare, iar fetele, la Reşiţa. Ambele formaţii s-au prezentat bine la competiţiile care au strâns cele mai bune 16 echipe din ţară atât la fete, cât şi la băieţi şi, întâmplător sau nu, ambele au reuşit aceeaşi performanţă: locul 5 pe ţară.

Băieţii au jucat la Baia Mare, acolo unde jocurile au fost găzduite de Sala „Lascăr Pană” şi de Sala de sport „Vasile Alexandri”, iar parcursul lor a fost următorul:

– în Grupa B preliminară, au câştigat cu 34-22 cu LPS Târgu Jiu şi cu 24-19 cu Transilvania Braşov, pierzând cu 30-31 cu LPS Vaslui, formaţie alături de care au mers mai departe;

– în Grupa A principală, au pierdut cu 22-23 meciul cu CSO Mizil şi au câştigat cu 35-26 confruntarea cu LPS Iaşi;

– în jocurile pentru locurile 5-8, CSM Ploieşti a trecut cu 27-20 de Unirea Sînnicolau Mare şi, în disputa pentru locul 5, a învins-o din nou pe LPS Iaşi, de această dată „doar” cu 29-26.

Locul 2 în Grupa B preliminară

Pe lângă locul al 5-lea obţinut la finalul întrecerii, CSM Ploieşti a cucerit şi titlul de golgheter al turneului, prin Bogdan Niculaie, care a înscris nu mai puţin de 98 de goluri în cele 7 meciuri disputate (o medie impresionantă de fix 14 reuşite pe meci), cifre ce l-ar fi recomandat, cu siguranţă, şi pentru un post de… titular în echipa turneului. Dar, n-a fost să fie…

Lotul pe care Gheorghe Puia a contat în turneul de la Baia Mare a fost următorul: Teodor Mitrică, Mihnea Matache, Bogdan Niculaie, David Ştefan, George Manea, Rafael Floroiu, Mihai Matei, Mihai Crăciun, Mihai Sîrbu, Klaus Drăgan, Ionuţ Stănescu, Darius Oprea şi Mihai Stănescu.

Fetele au jucat la Reşiţa, în Sala Sporturilor, din localitate, şi Sala Liceului „Traian Vuia”, având un parcurs similar cu cel al băieţilor.

Au acumulat două victorii şi o înfrângere în Grupa D preliminară – 30-18 cu LPS Vaslui şi 29-18 cu Viitorul Cluj, respectiv 19-25 cu Torok Râmnicu Vâlcea – mergând în Grupa principală B cu zero puncte. Fază a competiţiei în care au cedat cu 16-27 la Liceul Teoretic Traian Vuia Reşiţa şi au trecut, apoi, cu 25-22 de Corona 2010 Braşov. Pentru locul 5, au jucat cu CSŞ Bacău, de care au trecut cu 21-19.

Şi fetele pregătite la acest turneu de Robert Comandant, Geta Stoenescu şi Leonard Cristescu au obţinut două premii individuale, Eliza Lăcuşteanu fiind desemnată cea mai bună extremă dreapta, iar Daria Comendant – cea mai tînără jucătoare.

Fetele care au jucat pentru CSM Ploieşti în Turneul final au fost următoarele: Ana-Maria Matei, Bianca Voicilă (portari) – Anastasia Toma, Mădălina Iordache, Anelise Grigorescu, Eliza Lăcuşteanu, Cristina Blidaru, Daria Grădişteanu, Alessia Burtea, Nicola Jianu, Denisa Dinicu,  Theodora Stere, Bianca Rădulescu, Daria Comendant, Andreea Chiriţă şi Lorena Alexe (jucătoare de câmp).

Galerie foto: