Denisa Stoian, participare promiţătoare la Campionatele Europene de Gimnastică Ritmică!

Denisa Stoian, participare promiţătoare la Campionatele Europene de Gimnastică Ritmică!

Sportiva Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, Denisa Stoian, şi antrenorul coordonator al secţiei de gimnastică ritmică a clubului, Liliana Băescu, au făcut parte din delegaţia care a reprezentat, în aceste zile, România la cea de a 34-a ediţie a Campionatelor Europene de Gimnastică Ritmică, desfăşurată în Spania, la Guadalajara.

Denisa Stoian a participat, alături de Laura Aniţei (CSŞ Unirea Iaşi), în competiţia junioarelor, desfăşurată vineri şi sâmbătă, prima zi fiind rezervată întrecerilor de la cerc şi minge, iar cea de a doua – celor de la măciuci şi panglică. Cele 63 de junioare participante, reprezentând 39 de ţări, au fost împărțite în trei grupe, reprezentantele noastre fiind repartizate în cea de a treia.

Vineri, Denisa Stoian a avut o evoluţie cu mici greşeli la minge, determinate şi de o problemă la glezna stângă ce a sâcâit-o încă dinaintea turneului internaţional de la Bucureşti, nota primită fiind de doar 12,500 puncte, dar şi-a îmbunătăţit clar evoluţia la cerc, obiect la care a fost notată cu 15,300, clasându-se a 15-a. Colega ei, Laura Aniţei, a obţinut calificarea în finala de la cerc, după ce a fost punctată cu 15,600 şi a ocupat locul al 9-lea la acest obiect. Conform regulamentului Uniunii Europene de Gimnastică, în finală merg primele opt clasate, câte una din fiecare ţară.

Sâmbătă, au urmat probele de la măciuci şi panglică, două obiecte care le-au ridicat probleme majorităţii sportivelor, motiv pentru care şi notele acordate au fost ceva mai mici. Denisa Stoian a primit 11,150 puncte pentru evoluţia de la măciuci, clasându-se a 53-a, şi 12,650 la panglică, punctaj datorită căruia a ocupat poziţia a 34-a a ierarhiei la acest obiect.

Competiţia s-a desfăşurat în condiţii excepţionale în Palatul multifuncţional din Guadalajara, cunoscut ca „Polideportivo de Aguas Vivas”, un pavilion sportiv cu o capacitate de aproape 6000 de spectatori.

Galerie foto: