Judoka Paul Onofrei, medalie de argint la Cupa Europeană de cadeţi!

Judoka Paul Onofrei, medalie de argint la Cupa Europeană de cadeţi!

În perioada 5-6 mai, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a găzduit Cupa Europeană de cadeţi – „U18”, competiţie la care au participat 546 de sportiv reprezentând 31 de ţări din Europa şi Australia. Reprezentanţii CSM-CFR-CSŞ Ploieşti au reuşit să obţină o medalie de argint, prin Paul Onofrei (66 kg) şi un loc V, prin Antonio Minigote (60 kg).

La categoria 66 kg, Paul Onofrei i-a învins, pe rând, pe Alexandru Dinţiu (Republica Moldova), Jahja Nurkovic (Muntenegru) şi Sandor Ocsai (Ungaria), apoi a trecut, în semifinală, de Hamza Jashari (Macedonia), pentru ca, în finală, să piardă în faţa lui Luka Kapanadze (Georgia).

La categoia 60 kg, Antonio Minigote i-a învins pe Samuele Gaita (Italia), Michael Sima (Israel), Bence Mathe (Ungaria) şi Georgios Balarjishvili (Cipru), a pierdut în semifinală la Saliv Yildiz (Turcia), precum şi în lupta pentru medalia de bronz, în faţa lui Gyorgy Szatmari (Ungaria).

După competiţie, sportivii ploieşteni participă, până miercuri, la un stagiu internaţional de pregătire, alături de alţi 200 de sportivi.

 

În aceeaşi perioadă, 5-6 mai, alţi doi sportivi de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, juniorii Cătălina Şchiopu şi Andrei Pîrloga, au participat la Cupa Europeană de seniori, găzduită de Sala Polivalentă din Sarajevo.

Cătălina Şchiopu a ocupat locul al V-lea la „48 kg” după ce a fost învinsă în primul meci de Mara Kraft (Austria), a trecut în recalificări de Natali Soserova (Bulgaria) şi a pierdut, în lupta pentru bronz, în faţa austriecei Lisa Dengg.

La „81 kg”, Andrei Pîrloga a pierdut în primul tur în faţa israelianului Ari Winler.

La competiţie au fost prezenţi 237 de sportivi din 27 de ţări.

Sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti sunt pregătiţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Doru Munteanu.