Paul Onofrei, medaliat cu bronz la Cupa Europeană de Judo pentru cadeţi!

Paul Onofrei, medaliat cu bronz la Cupa Europeană de Judo pentru cadeţi!

În perioada 6-8 aprilie, la Berlin a avut loc Cupa Europeană de Judo rezervată cadeţilor – „U18”, competiţie la care au participat 588 de sportivi din 38 de ţări. Printre aceştia, s-a numărat şi reprezentantul CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, Paul Onofrei (foto, primul din dreapta), care a reuşit să obţină o medalie de bronz la categoria de greutate „66 kg”.

El l-a învins în primul tur pe slovacul Matus Gasparovic, apoi a pierdut în turul secund în faţa neamţului Mateo Cuk (numărul 1 al categoriei de greutate „66 kg”). În recalificări, Paul şi-a învins toţi adversarii înainte de limită, prin ippon – pe Martin Kazarian (Danemarca), Aurelien Bonferroni (Elveţia), Amit Sahar (Israel) şi Bogdan Jizdan (Republica Moldova) -, iar, în lupta pentru medalia de bronz, pe estonianul Deniel Nuriev.

Competiţia a fost de un nivel ridicat şi punctează în clasamentul mondial, fiind un criteriu de calificare pentru Campionatul European „U18” şi Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires. Sportivul clubului nostru participă, la Berlin, la un stagiu de pregătire până miercuri, 11 aprilie.

În acelaşi interval, 6-8 aprilie, alţi doi sportivi ai CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, Cătălina Şchiopu şi Andrei Pîrloga, au participat, la Lignano (Italia), la Cupa Europeană de Judo rezervată juniorilor „U21”. Într-o competiţie la startul căreia s-au aflat 604 sportivi din 36 de ţări, Cătălina s-a clasat a 9-a la categoria „48 kg”, iar Andrei a pierdut în primul tur, la portughezul Miguel Alves. Cătălina Şchiopu le-a învins în primele două tururi pe Charlene Quighini (Franţa) şi Sofia Petitto (Italia), dar a pierdut apoi la Danuta Mascher (Polonia) şi, în recalificări, la „Helen Schneider (Germania).

Sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti sunt pregătiţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Doru Munteanu.