Revanşă fără mari emoţii: CSM Ploieşti – ABC Athletic Constanţa 102-90!

Revanşă fără mari emoţii: CSM Ploieşti – ABC Athletic Constanţa 102-90!

Echipa de baschet masculin a CSM Ploieşti şi-a luat revanşa după înfrângerea suferită în prima etapă a Fazei semifinale, la Constanţa, reuşind să se impună, în această seară, în Sala „Olimpia”, cu 102-90, în faţa celor de la ABC Athletic. Cătălin Burlacu şi colegii lui nu le-au oferit prea multe şanse adversarilor, permiţându-le să conducă pe tabelă doar preţ de câteva secunde, în debutul întâlnirii. În rest, Athletic a fost permanent echipa care a fost nevoită să vină din spate, rezultând un fel de joc „şoarecele cu pisica”, ploieştenii desprinzându-se de fiecare dată când vizitatorii au trăit impresia că ar putea întoarce rezultatul.

În primele minute, s-a mers „cap la cap” până la 6-6, apoi triplele lui Santana şi Burlacu, plus alte trei acţiuni bune ale CSM-ului au dus tabela la 18-8 şi au provocat primul time-out al oaspeţilor. Cei doi „veterani” ai echipei noastre erau însă „on fire”, aşa că primul  sfert s-a încheiat cu avans mare, 32-17, 22 dintre puncte aparţinând cuplului Santana-Burlacu (9+13). Era greu, însă, de dus ritmul la fel în continuare, rotaţia superioară a constănţenilor făcându-se simţită imediat după prima pauză, în primele 5 minute ale sfertului secund consemnându-se un parţial de 3-16. Burlacu a cerut time-out, a revenit pe parchet după ce încercase să-şi ofere o mică pauză, iar, de la 35-33, lucrurile au reintrat în normal, scorul ducându-se imediat la 44-33. Aveau să fie 7 puncte diferenţă la pauza mare, 48-41, ecart ce le oferea constănţenilor speranţa că ar putea reveni, pe fondul unei prospeţimi fizice superioare.

Iar jocul din debutul reprizei secunde le-a dat dreptul să creadă în şansa lor, pentru că au reuşit ca, după 6 minute, să egaleze la 61 graţie evoluţiei extrem de inspirate a americanului Booth. Adi Tudor a venit însă imediat cu o „triplă”, Melnic, Dogaru şi Burlacu au punctat şi ei, iar diferenţa s-a întors la cea de la pauză: 69-62 (minutul 28). Oaspeţii n-au cedat şi au venit la două puncte în spate, 73-71, dar finalul sfertului a fost al nostru, Melnic, cu un şut perfect de „afară”, fixând tabela la 77-71.

Ultimele zece minute au semănat ca desfăşurare cu precedentele, pentru că Athletic a forţat din nou revenirea, dar 80-76 a fost cel mai strâns scor din finalul confruntării. Pentru că, de acolo, s-a făcut 87-76 şi echilibrul s-a rupt definitiv, CSM Ploieşti atingând „suta”, simbolic, cu o „triplă” a lui Burlacu, aflat din nou la o evoluţie excelentă. Ultimele secunde i-au găsit pe parchet pe jucătorii tineri ai echipei noastre, Carabulea reuşind să şi înscrie o dată, după o recuperare sub panoul advers.

În urma victoriei din această seară, CSM Ploieşti ajunge la un bilanţ de 3 victorii şi 4 înfrângeri în Faza semifinală, şi se pregăteşte de o deplasare la ultima clasată, CSM Mediaş, programată duminica viitoare, la ora 17.00.

CSM Ploieşti – ABC Athletic Constanţa 102-90 (32-17, 16-24, 29-30, 25-19)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 500.

CSM Ploieşti: Dogaru (4 puncte), Arteni (12, 2×3), Melnic (15, 1×3), Santana (15, 2×3), Burlacu (37, 6×3). Au mai jucat: Ad. Tudor (13, 3×3), Topologeanu (4), Carabulea (2), Vrabie, CC. Dumitru, Crăciun, Manu. Antrenori: Cătălin Burlacu, Ionuţ Ivan, Robert Munteanu.

ABC Athletic: Ursu (12 puncte), Oprean (6), Booth (28), Trandafir (3), Deconescu (8). Au mai jucat: Călin (4 puncte), D. Mâinea (6), Mihai (9), Liţă (6), Unitu (6), Takacs (2). Antrenor: Alexandru Olteanu.

Arbitri: Laurenţiu Grigoraş (Buzău), Dragoş Barbu (Iaşi), Liviu Samoilă (Buzău).

Comisar FRB: Valerian Ioan (Târgovişte).