Atletul Cristian Radu, campion balcanic cu ştafeta României, la Istanbul!

Atletul Cristian Radu, campion balcanic cu ştafeta României, la Istanbul!

Singurul reprezentant al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti în lotul de atleţi cu care România a abordat, în acest final de săptămână, Campionatele Balcanice Indoor de Seniori de la Istanbul, Cristian Radu, a reuşit două performanţe notabile.

În primul rând, el a reuşit, ieri, să devină campion balcanic de seniori cu ştafeta de 4×400 metri, alături de Alexandru Brânzea, Zeno Moraru şi Robert Parge. Cei patru au făcut o cursă remarcabilă, reuşind un timp de 3:12,46 minute, cu care au stabilit un nou record naţional de tineret (toţi patru sunt la această categorie), doborând o performanţă deţinută, din primăvara lui 2017, chiar de ştafeta CSM Ploieşti (3:15, 82 minute).

Sportivul pregătit la club de Augustin Iancu a adăugat acestei reuşite şi o medalie de bronz în proba de 400 m, cu timpul de 48,12 secunde, într-o cursă câştigată de colegul său, Robert Parge (47,28 secunde).

România a obţinut la Istanbul un total de 15 medalii (5 de aur, 5 de argint şi 5 de bronz), bilanţ cu care a ocupat prima poziţie în ierarhia celor 17 ţări participante.

Galerie foto: