Două victorii şi echipa de baschet feminin merge în faza semifinală!

Două victorii şi echipa de baschet feminin merge în faza semifinală!

Echipa de baschet feminin a CSM-CSŞ Ploieşti a încheiat prima fază a campionatului Ligii I cu două victorii în două zile, graţie cărora a obţinut accesul în grupa semifinală. Fetele noastre s-au impus, ieri, cu 66-62 în Sala „Agronomia”, în faţa Sportului Studenţesc, şi, astăzi, cu 50-48, în Sala „Olimpia”, în disputa cu BC Sirius 2 Tg. Mureş.

Amânat cu o săptămână din cauza participării echipei noastre la primul turneu al fazei semifinale de la „U18”, meciul din deplasare, cu Sportul Studenţesc, contând pentru etapa a 8-a a Ligii I, a fost câştigat de fetele pregătite de Loredana Munteanu şi Corina Savu după prelungiri. A fost 58-58 după cele 40 de minute regulamentare (17-17, 12-11, 15-15, 14-15), şi puţine puncte în cele 5 minute de prelungiri, 8-4, astfel că fetele noastre s-au întors acasă cu un succes la 4 puncte: 66-62. Ieri, au evoluat: Ştefania Ionescu (21 puncte), Claudia Dinu (17), Lorena Stănică (17), Antonia Paşca (6), Ruxandra Mihai (5), Cristiana Popa, Corina Popa, Cătălina Tănasă, Bianca Badea, Cosmina Simion, Elena Andrei şi Claudia Ştefan.

Astăzi, de la ora 11.00, fetele au jucat cu echipa „satelit” a celor de la BC Sirius Tg. Mureş şi au reuşit să se impună la limită la capătul unei dispute în care au avut şi avantaj de peste zece puncte, dar au tremurat puţin pe final. Oaspetele au recuperat în ultimele minute deficitul de pe tabelă şi au ajuns, chiar, să conducă atunci când mai erau 70 de secunde, cu 48-47. Claudia Dinu a transformat, însă, două „libere”, apoi, după un atac ratat de vizitatoare, Lorena Stănciă a ajuns şi ea la linia de fault şi a înscris una dintre cele trei aruncări de care a beneficiat, iar în ultimele 5 secunde rămase, oaspetele nu au reuşit să înscrie măcar pentru a trimite partida în prelungiri. S-a terminat 50-48 (13-12, 12-4, 16-18, 9-14) pentru CSM-CSŞ Ploieşti, care a ajuns, astfel, la un bilanţ de 4 victorii şi 4 înfrângeri în Grupa 2 şi va merge în faza semifinală în companie echipei care a dominat seria, Agronomia Bucureşti.

Pentru CSM-CSŞ Ploieşti, au evoluat astăzi: Ştefania Ionescu (17 puncte), Lorena Stănică (8), Claudia Dinu (8), Cristiana Popa (8), Antonia Paşca (4), Ioana Ilaş (3), Corina Popa (2), Ruxandra Mihai, Bianca Badea, Cătălina Tănasă.

Meciurile din faza semifinală vor debuta în 2018.

Galerie foto: