Alexandru Nicolae şi Dragoş Hriţcu, vicecampioni mondiali în proba de Enbu masculin!

Alexandru Nicolae şi Dragoş Hriţcu, vicecampioni mondiali în proba de Enbu masculin!

Moderna Sală Polivalentă din Cluj-Napoca a găzduit, recent, Campionatul Mondial de Karate Tradiţional Fudokan pentru seniori, tineret şi juniori, eveniment ce s-a bucurat de participarea a peste 800 de sportivi din 40 de ţări, membre ale World Fudokan Federation (WFF), o federaţie mondială „de stil” cu peste 70 de ţări afiliate.

Din lotul naţional al României au făcut parte şi doi sportivi legitimaţi la CSM Ploieşti, Alexandru Nicolae şi Dragoş Hriţcu, calificaţi la „mondiale” la proba Enbu masculin (proba de perechi, luptă demonstrativă), categoria de vârstă juniori II (cadeţi). Ei au reuşit să intre în posesia medaliilor de argint şi, implicit, a titlului de vicecampioni mondiali, în urma unor execuţii de mare tehnicitate şi cu un grad mare de dificultate, aplaudate şi de membrii delegaţiilor străine.

Antrenorul emerit Liviu Apostol, cel care se ocupă de pregătirea sportivilor la club, ne-a declarat: „Sunt foarte mulţumit de evoluţia acestor doi <copii> ai mei, care sunt un exemplu de pasiune şi dăruire pentru toţi colegii lor de antrenament. Singurul minus al nostru a fost la capitolul forţă fizică, iar acest aspect ne-a şi împiedicat să cucerim aurul mondial. Obiectiv valabil, însă, pentru 2018, cei doi sportivi urmând să participe şi la anul la aceeaşi categorie de vârstă”.