Atleţii de la CSM Ploieşti, rezultate foarte bune la Campionatele Europene de Atletism pentru Tineret!

Atleţii de la CSM Ploieşti, rezultate foarte bune la Campionatele Europene de Atletism pentru Tineret!

În perioada 13-16 iulie, la Bydgoszcz, în Polonia, au avut loc Campionatele Europene de Atletism pentru Tineret – „U23”, iar din delegaţia României au făcut parte antrenorul coordonator al secţiei de atletism de la CSM Ploieşti, Augustin Iancu (totodată, secretar general al FR Atletism), şi doi dintre sportivii care au dublă legitimare cu CS Petrolul, Petre Daniel Rezmiveş şi Cristian Radu.

Daniel Rezmiveş a ajuns până în semifinale atât în cele două probe individuale la care a luat parte, 100 metri şi 200 metri, cât şi în cea de ştafetă, de 4×100 metri, în care a alergat alături de Ioan Piţigoi, Ioan Melnicescu şi Gabriel Petre. La 100 metri, a acces în semifinale cu cel de-al 14-lea timp (10.54 secunde), dar, în penultima fază, timpul de 10.47 secunde nu a fost suficient pentru a merge în finală, fiind doar al 12-lea din concurs. La 200 metri, sportivul pregătit la club de Augustin Iancu şi Robert Munteanu a alergat în calificări 21.23 secunde (al 12-lea timp), dar, în semifinală, a abandonat din cauza unei uşoare accidentări, ce se putea agrava şi punea în pericol participarea în concurs a ştafetei de 4×100 metri. În fine, în această ultimă probă, România a ratat calificarea în finală după ce a obţinut al 9-lea timp al fazei preliminare: 40.09 secunde.

Cristian Radu a alergat în proba de 400 metri, fără a reuşi să treacă de faza preliminară – al treilea timp din seria sa, 48.26 secunde) -, dar s-a revanşat în proba de ştafetă 4×400 metri, în care, alături de Sebastian Ursachi, Zeno Moraru şi Robert Parge, s-a calificat în finală, cu 3.09.57 minute. În ultimul act, românii şi-au îmbunătăţit puţin performanţa, 3.09.10 minute, insuficient însă pentru a urca vreo poziţie, astfel că au terminat pe 8.

Una peste alta, au fost rezultate foarte bune obţinute de sportivii noştri, în condiţiile în care Rezmiveş nu a împlinit, încă, 20 de ani, iar Radu – 21.

Delegaţia tricoloră a revenit în ţară în noaptea de luni spre marţi, iar, azi-noapte, Augustin Iancu şi Petre Daniel Rezmiveş au decolat din nou, de data aceasta spre Abidjan (Coasta de Fildeş), pentru a participa, cu echipa României, la Jocurile Francofoniei (21-30 iulie 2017).

Leave a Reply

Your email address will not be published.