Judoka Andrei Pîrloga e, din nou, campion european de cadeţi!

Judoka Andrei Pîrloga e, din nou, campion european de cadeţi!

Sâmbătă şi duminică, Sala Sporturilor Olimpia a găzduit Cupa Europeană de cadeţi „U18” la judo, competiţie la care au participat 517 sportivi reprezentând 27 de ţări din Europa şi America.

Sportivii de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti au reuşit să obţină o medalie de aur, prin Andrei Pârloga, la „73 kg”, şi două locuri V, prin Paul Onofrei, la „55 kg”, şi Diana Marcu, la „70 kg”.

Andrei Pârloga a cucerit aurul european pentru al doilea an consecutiv după ce i-a învins, pe rând, pe Raman Liasshok, din Belarus, pe Dimitrije Nedeljkovic, din Serbia, pe Adam Konig, din Cehia, pe Gergely Nerpel, din Ungaria (în semifinală) şi, în finală, pe turcul Muhammet Koc.

Paul Onofrei a ocupat locul al V-lea la „55 kg” după ce a trecut de Toni Uusitalo (Finlanda) şi Francesco Cargnelutti (Italia), apoi a pierdut, în turul al 4-lea, în faţa lui Bence Mathe (Ungaria). În recalificări, i-a învins pe românul Gabriel Demetrio şi pe moldoveanul Adil Osmanov, pentru ca, în finala mică pentru medalia de bronz să piardă în faţa ungurului David Naji.

La rândul ei, Diana Marcu a venit pe V la „70 kg” după ce le-a învins pe Beyzanur Ari (Turcia) şi Pavlina Petrova (Bulgaria), a pierdut în semifinală în faţa turcoaicei Merve Topoglu, iar în lupta pentru medalia de bronz a cedat la Viktorya Novikava (Belarus).

Aşa cum se obişnuieşte după astfel de competiţii, sportivii ploieşteni participă în aceste zile (8-10 mai) la un stagiu internaţional de pregătire.

Judoka de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti sunt antrenaţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Doru Munteanu.

judoeuro1

judoeuro2

Leave a Reply

Your email address will not be published.