Ştafeta de 4×200 metri a CSM Ploieşti a bătut un record vechi de 42 de ani!

Ştafeta de 4×200 metri a CSM Ploieşti a bătut un record vechi de 42 de ani!

Prezenţi la Istanbul, pentru a participa la două competiţii internaţionale, „Festivalul Olimpic” şi „Winter Cup Istanbul”, atleţii de la CSM Ploieşti au reuşit, în weekend, două rezultate de excepţie.

Astfel, în cadrul „Winter Cup”, ştafeta de 4×200 metri, în componenţa Costin Homiuc, Andrei Oprea, Daniel Rezmiveş, Bogdan Oprina, a reuşit să stabilească un nou record naţional la categoriile juniori, tineret şi seniori, fiind, cel puţin în istoria recentă a atletismului, singura echipă care deţine aceste recorduri concomitent în România. Băieţii antrenaţi de Augustin Iancu şi Robert Munteanu au făcut o cursă senzaţională, oprind cronometrul la 1.28.24 minute, timp cu care au bătut recordul de la juniori şi tineret ce rezista din 1994 (1.33.27 minute) şi, mai important, recordul naţional la nivel de seniori, stabilit în 1974 (1.29.00 minute). De remarcat că trei dintre componenţii ştafetei sunt juniori I, iar unul, Andrei Oprea, junior II.

În cadrul aceleiaşi competiţii, Daniel Rezmiveş a reuşit să egaleze recordul naţional în proba de 60 metri plat, cu timpul de 6.78 secunde (cea mai bună performanţă reuşită de un atlet român în competiţiile de sală din acest an). Al doilea clasat în această probă a fost tot un sportiv al clubului nostru, Bogdan Oprina.

Acelaşi Daniel Remiveş a câştigat şi proba de 200 metri, fiind urmat de Bogdan Oprina, Costin Homiuc şi Andrei Oprea.

Galerie foto:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.