Gimnastele de la CSM Ploieşti, cinci medalii la „Happy Cup”, Gent!

Gimnastele de la CSM Ploieşti, cinci medalii la „Happy Cup”, Gent!

La invitaţia Federației Regale de Gimnastică, secţia de gimnastică ritmică a  Clubului Sportiv Municipal  Ploieşti a  participat, în perioada 4-6 noiembrie 2016, la cea de a XIX-a ediție a Turneului Internaţional „Happy Cup”, de la Gent (Belgia). Având în componenţă şi delegaţiile cluburilor „Anghel Saligny” Iaşi şi CSM Arad, România a avut o delegaţie valoroasă, cu gimnaste participante la toate categoriile, de la speranţe până la senioare.

Conducerea tehnică a secției ploieștene a decis înscrierea în acest concurs a patru gimnaste: la categoria junioare – Denisa Stoian, la categoria prejunioare, Miruna Ciocîrlan şi Gabriela Constantin, iar la categoria speranţe, pe Sabina Enache.

În competiție s-au înscris gimnaste reprezentând 22 de echipe din 15 țări: Anglia, Belgia, Bulgaria, Cehia, Croația, Finlanda, Franța, Irlanda de Nord, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Rusia, Ucraina și Ungaria.

Evenimentul s-a desfășurat în sala de sport Keiskant din Gent, o sală cu multiple facilități și cu înălțime potrivită competițiilor de gimnastică ritmică. A fost un concurs de durată, foarte greu, toate concurentele fiind bine pregătite și dornice de afirmare. La finalul întrecerii, gimnastele CSM Ploiesti au obținut cinci medalii – două de argint si trei de bronz:

 

  • Alexandra Denisa Stoian – Junior Competition

– locul III şi medalia de bronz – concursul individual compus, exerciții cu patru obiecte – coarda, cerc, minge și măciuci;

  • Miruna Ioana Ciocîrlan – Prejunior Competition 12 ani

– locul II şi medalia de argint – concursul individual compus n. 2004, exerciții cu trei obiecte – coardă, cerc și minge;

  • Rebecca Gabriela Constantin – Prejunior Competition 11 ani

– locul II şi medalia de argint – concursul individual compus n. 2005, exerciții cu trei obiecte – coardă, cerc și minge;

  • Sabina Ioana Enache – Hopes Competition 10 ani

– locul III si medalia de bronz – concursul individual compus – trei exerciții, fără obiect şi două obiecte – coardă si cerc;

– locul III și medalia de bronz – în singura finală a sperantelor născute 2006-2007, pentru exercițiul cu coarda.

 

De menţionat faptul că, la categoriile prejunioare şi junioare, gimnastele clubului nostru, deşi au urcat pe podium în concursul individual compus şi au avut note de calificare pentru finale, nu au avut drept de participare din cauza regulamentului competiţiei, care a limitat la doar o singură gimnastă de ţară prezenţa în finalele pe obiecte. Prin performantele obţinute, Sonia Ichim (junioare) şi Laura Aniţei (prejunioare), gimnaste clasate cu un loc în faţa Denisei Stoian, respectiv a Mirunei Ciocîrlan au obţinut „permisul” de participare în finale pe obiecte. La categoria  „Speranţe”, însă, micuţa ploieşteanca Sabina Enache a reuşit calificarea şi chiar a obţinut medalia de bronz în singura finală a categoriei, cea la coardă.

În concursul naţiunilor, România a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, confirmând, încă o dată, valoarea sportivelor participante. Participarea la această competiţie a fost susţinută financiar de federaţia de specialitate din România.

Galerie foto:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.