Calificareeeeee! Cineva să stingă lumina!

Calificareeeeee! Cineva să stingă lumina!

Echipa de handbal feminin a CSM Ploieşti şi-a respectat blazonul şi suporterii şi, dacă a fost pusă să joace în dubla cu Neistin, din primul tur al Cupei EHF, şi-a asigurat calificarea cu dublă victorie, deşi în ambele confruntări nu a avut decât şase jucătoare de câmp la dispoziţie. Dacă, în Insulele Feroe, scorul a fost mai strâns (26-24), „de vină” fiind şi cele 20 de ore petrecute pe drum în preziua jocului, astăzi, diferenţa (31-20) a fost mai aproape de distanţa handbalistică dintre cele două ţări, chiar şi în contextul total nefericit pentru clubul nostru în care s-a desfăşurat meciul.

Fetele au ales să se despartă frumos de publicul ploieştean, pentru că, da, vorbim aproape sigur despre ultima zvâcnire a handbalului la nivel de senioare la CSM, şi au făcut spectacol în faţa tinerelor amatoare din Insulele Feroe, care au arătat că practică handbalul doar din pasiune, după orele de la şcoală sau programul de la serviciu.

Despre evoluţia scorului nu ar fi prea multe de spus, pentru că oaspetele au ţinut aproape doar până la 6-5 (minutul 12), după care patru goluri ale CSM-ului au pus capăt oricăror dubii. S-a ajuns la 15-8 la pauză şi chiar la o diferenţă de 14 goluri în repriza secundă (28-14 şi 29-15), atunci când s-a jucat mai mult pentru public. Un public mai cald ca niciodată, care a scandat în multe rânduri numele echipei, arătând – dacă mai era nevoie – că handbalul este iubit la Ploieşti şi nu merita un tratament atât de crud din partea autorităţilor! E dureros ca, atunci când jumătate din echipele din Liga Naţională feminină sunt CSM-uri, tu să fii singurul oraş care nu găseşti formula magică prin care să dai banii unei echipe aflate la cea mai bună performanţă din istorie şi având perspectiva de a se clasa pe podium în noul sezon şi a accede în Grupele Cupei EHF datorită traseului favorabil hărăzit de sorţi. Dar, orice comentariu pe această temă este de prisos şi, din păcate, tardiv. Tardiv pentru că, după ce, rând pe rând, au plecat Ramona Farcău, Nicoleta Tudor, Aneta Pîrvuţ-Udriştioiu, Oana Apetrei, Mihaela Tivadar şi Elena Şerban, iar Dragica Tatalovic, Marina Dmitrovic şi Ivana Bozovic s-au despărţit, astăzi, de club fără să joace în returul cu Neistin, de mâine, şi celelalte jucătoare, precum şi antrenorul Neven Hrupec vor pleca spre cluburi care le pot plăti la zi. Unele dintre ele, chiar CSM-uri fiind!

Revenind la joc, unul la debutul căruia fetele le-au oferit spectatorilor tricouri pe care scria „Mulţumim” Primăriei Ploieşti pentru sprijinul acordat, mai trebuie spus că finalul a găsit în lacrimi tot lotul echipei noastre. Pentru că fetele formaseră o familie, aşa explicându-se că au rezistat şi au jucat până când a fost evident că nu se mai poate continua, şi şi-ar fi dorit să rămână la Ploieşti dacă sesizau un dram de bunăvoinţă şi de deschidere din partea autorităţilor.

Mulţumim, fetelor, pentru tot ce aţi făcut pentru CSM Ploieşti, mulţumim Neven Hrupec pentru profesionalismul de care ai dat dovadă indiferent de situaţie! Doar publicul ploieştean vă merită!

 

P.S. În cursul zilei de luni, clubul va înştiinţa Federaţia Română de Handbal că, în condiţiile în care a rămas fără jucătoare, nu se poate prezenta la meciul din etapa a II-a a Ligii Naţionale, de la Roman.

 

CSM Ploieşti – HC Neistin 31-20 (15-8)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 600.

CSM Ploieşti: A. Dumitru – C. Gheorghe (6 goluri), I. Dinu (1), Burtea-Shutska (7), Balaban-Curtean (4, 1 din „7 metri”), Mitrescu (4, 2 din „7 metri”), Chiricuţă (9, 4 din „7 metri”). Antrenor: Neven Hrupec.

HC Neistin: Petersen – Hanusson (2 goluri), Martinsdottir Berg (6), Jacobsen (2), Hoj, Falkvard Danberg (2, 1 din „7 metri”), Mohr. Au mai jucat: Fridmunsdottir – Thorsteinsson, Nolsoy (2 goluri), Ragnarsdottir (3, 1 din „7 metri”), Johannesen (3). Antrenor: Scott Harington.

Arbitri: Andrzej Chrzan şi Michal Janas (ambii din Polonia).

Delegat EHF: Antonis Hadjinikolaou (Grecia).

 

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 8/1 ratată (Chiricuţă) – 3/2 ratate (Johannesen, Falkvard).

Eliminări „2 minute”: 1 (Chiricuţă) – 2 (Jacobsen, Martinsdottir).

neistinmultumim

Leave a Reply

Your email address will not be published.