Echipa de handbal băieţi începe sezonul cu… o pauză!

Echipa de handbal băieţi începe sezonul cu… o pauză!

Echipa de handbal băieţi a CSM Ploieşti ar fi trebuit să debuteze mâine în noul sezon al Diviziei A, însă adversarii de la CSM Cimentul Bicaz au anunţat că se retrag din campionat.

În ciuda problemelor existente, coordonatorul secţiei masculine, Ion Nicolae, făcuse demersurile pentru a onora competiţia, cei nouă jucători seniori rămaşi în lot având drept de joc: portarul Daniel Rotaru şi jucătorii de câmp Alexandru şi Răzvan Farcaş, Marius Mihoci, George Stăncioiu, Narcis Zamfir, Bogdan Năstase, Victor Hoinaru şi Alexandru Pâslaru. Momentan, clubul are interdicţie la transferuri din cauza memoriilor depuse de jucători, însă Alexandru Pâslaru, care a întrerupt activitatea pentru un sezon, avea drept de joc. În plus, la începutul săptămânii viitoare, se va face dublă legitimare pentru trei juniori proveniţi de la CSŞ Ploieşti – portarul Cristian Ghiţă şi jucătorii de câmp Alberto Şerban şi Vicenţiu Soare.

Momentan, nu poate fi legitimat Sorin Cârstea, care a revenit în această vară de la ASC Alexandria. Din păcate, problemele financiare au făcut ca alţi trei jucători de valoare, care s-au antrenat cu echipa o bună perioadă – portarul Vlad Coman, de la Potaissa Turda, şi interii Răzvan Udriştioiu şi Alexandru Ciobanu, ambii de la CSU Danubius Galaţi – să plece de la Ploieşti în căutarea altor contracte. În plus, Bogdan Botezatu a ales să plece în Germania, unde şi-a găsit un loc de muncă mai bine plătit, dar va continua şi să joace handbal într-un eşalon inferior.

CSM Ploieşti face parte din Seria A a Diviziei A, la startul căreia erau iniţial 12 echipe. Recent, a apărut şi CSM Botoşani, astfel că programul competiţional a fost refăcut pe o tabelă „Berger” cu 14 formaţii, schimbându-se şi adversarul echipei noastre din prima etapă: CSM Cimentul Bicaz, în loc de Farul Constanţa. Până la urmă, Cimentul Bicaz s-a retras, astfel că, în fiecare etapă, vor fi două echipe care vor sta. Ca regulament, promovează direct în Liga Naţională prima clasată în fiecare dintre cele două serii, iar ocupantele poziţiilor 2 şi 3 vor participa la turneul de baraj alături de locurile 11 şi 12 din Liga Naţională. Interesant este că, dacă între primele trei se va afla o formaţie fără drept de promovare („satelit” sau echipe de juniori ori Naţional Sighişoara), se reface clasamentul fără rezultatele acestor formaţii.

Programul echipei noastre în turul campionatului este următorul:

 

Etapa I (17 septembrie)

CSM Ploieşti stă.

 

Etapa a II-a (24 septembrie)

Ştiinţa Municipal Bacău – CSM Ploieşti

 

Etapa a III-a (1 octombrie)

CSM Ploieşti – CSM Botoşani

 

Etapa a IV-a (8 octombrie)

CSU Târgovişte – CSM Ploieşti

 

Etapa a V-a (15 octombrie)

CSM Ploieşti – CSM Bucureşti II

 

Etapa a VI-a (22 octombrie)

CS Politehnica Iaşi – CSM Ploieşti

 

Etapa a VII-a (5 noiembrie)

CSM Ploieşti stă.

 

Etapa a VIII-a (12 noiembrie)

CSM Ploieşti – LPS Piatra Neamţ

 

Etapa a IX-a (19 noiembrie)

CSU Danubius Galaţi – CSM Ploieşti

 

Etapa a X-a (26 noiembrie)

CSM Ploieşti – AHC Dobrogea Sud Constanţa II

 

Etapa a XI-a (3 decembrie)

ACS Atletico Alexandria – CSM Ploieşti

 

Etapa a XII-a (10 decembrie)

CSM Ploieşti – HC Farul Constanţa

 

Etapa a XIII-a (14 decembrie)

CS HC Buzău 2012 – CSM Ploieşti

Leave a Reply

Your email address will not be published.