Gimnastele de la CSM Ploieşti, campioane naţionale la Prejunioare!

Gimnastele de la CSM Ploieşti, campioane naţionale la Prejunioare!

În perioada 1-3 iulie 2016, s-au desfăşurat la Arad, în sala Polivalentă a Municipiului, Campionatele Naţionale de Gimnastică Ritmică rezervate Junioarelor Mici (9-10 ani) şi Prejunioarelor (11-12 ani), eveniment care a avut ca principal obiectiv desemnarea Campioanelor Naţionale pe echipe, la individual şi obiecte în cele două categorii.

Organizatorul acestui eveniment, Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului, Federaţia Română de Gimnastică Ritmică – în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal Arad – a aliniat la start aproape 120 de gimnaste de la 16 cluburi din ţară: CSM Arad, CS „Olimpia” Bucureşti, ACS „Pro-Aktiv” Bucureşti, CSS Triumf Bucureşti, CS UNEFS Bucureşti, CSS2 Baia-Mare, LPS Baia-Mare, ACS „Transilvania” Braşov, CSU Braşov, CSS1 Constanţa, CSS „Anghel Saligny” Iaşi, CSS „Bihorul” Oradea, CSU Oradea, CSS Reşiţa, CSS1 Timişoara şi CSM Ploieşti.

Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a fost reprezentat la Categoria a III-a, Prejunioare, de o echipă de cinci gimnaste, formată din Miruna Ioana Ciocîrlan, Rebecca Gabriela Constantin, Julia Isabel Oprea, Daria Elena Motângă şi Valentina Francesca Nuţă. La finalul întrecerilor, echipa CSM Ploieşti a reuşit să câştige titlul suprem, devenind Campioană Naţională pe echipe cu un punctaj de 173,500 puncte, urmata de CSU Braşov – 165,000 puncte şi de LPS Baia-Mare, cu 158,350 puncte. Este a doua oară când clubul nostru reuşeşte să cucerească acest titlu, dupa cel obţinut în 2013.

În concursul individual compus, gimnasta clubului nostru, Miruna Ioana Ciocîrlan, a obţinut titlul de vicecampioană naţională, cu 49,800 puncte, întrecută fiind de Laura Aniţei, de la CSS Anghel Saligny Iaşi – 55,750 puncte (locul I) şi urmată de Larisa Ristea, de la CSS Reşiţa, cu 46.350 puncte (locul III). În palmaresul clubului nostru este al doilea titlu de vicecampioană naţională la această categorie, primul fiind obţinut de Alexandra Denisa Stoian, în 2015. Miruna reuşeşte, astfel, să-şi îmbunătăţească performanţa de anul trecut, când a obţinut medalia de bronz. Cu acest rezultat, Miruna s-a calificat şi la Cupa României.

La această categorie au concurat 46 de sportive, iar celelalte componente ale echipei noastre au obţinut următoarele locuri în clasamentul individual compus:

– Rebecca Gabriela Constantin – locul 10 (41,900 puncte);

– Julia Isabel Oprea – locul 12 (41,400 puncte);

– Daria Elena Motângă – locul 15 (40,400 puncte);

– Valentina Francesca Nuţă – locul 26 (33.550 puncte).

La Categoria Junioare Mici, clubul nostru a fost reprezentat de două sportive – Sabina Ioana Enache şi Anisia Drăgan, care au participat în concursul individual şi care s-au clasat, la finalul întrecerilor, pe locul 5 (41,550 puncte), respectiv 20 (37,550 puncte). Numărul total al gimnastelor participante la acestă categorie a fost de 70. Locul cinci i-a adus Sabinei Enache şi calificarea la Cupa României.

În finalele de duminică, CSM Ploieşti a avut cel puţin o reprezentantă în toate finalele ambelor categorii, mai putin la coardă, categoria 9-10 ani. La finalul întrecerilor, Miruna Ciocîrlan a devenit vicecampioană naţionala la cerc şi medaliată cu bronz la coardă.

 

Iata rezultatele complete obţinute de sportivele pregătite de Liliana Băescu (coordonator) şi Simona Puiu:

 

Prejunioare

 

Coardă

Miruna Ciocîrlan – locul 3 şi medalie de bronz

Daria Motângă – locul 5

Cerc

Miruna Ciocîrlan – locul 2 şi medalie de argint

Julia Isabel Oprea – locul 6

Minge

Miruna Ciocîrlan – locul 5

Maciuci

Miruna Ciocîrlan – locul 4

 

Junioare Mici

 

Fără obiect

Sabina Enache – locul 6

Cerc

Sabina Enache – locul 5

Panglică

Sabina Enache – locul 8

 

Campionatele Naţionale au fost supervizate de arbitrul internaţional Marinela Jipa. Au fost prezenţi atât directorul tehnic al Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Ştefania Chiriac, cât şi secretarul Gabriel Dima.

Galerie foto:

Leave a Reply

Your email address will not be published.