Rămâne cum am stabilit: promovare de pe primul loc!

Rămâne cum am stabilit: promovare de pe primul loc!

Baschetbaliștii de la CSM Ploiești și-au respectat blazonul și, după ce sâmbătă seară au obținut promovarea în Liga Națională, astăzi, și-au acontat primul loc al turneului din „Olimpia”. Chiar dacă BCM Olimpic Baia Mare s-a dovedit un adversar redutabil, ce și-a confirmat, prin jocul făcut, statutul dobândit în urmă cu o zi, băieții noștri au reușit, printr-o bună organizare în special pe faza defensivă, să treacă primii linia de sosire.

„Locul 2 nu se premiază”, spunea antrenorul Eugen Ilie înaintea începerii turneului, iar vorbele sale și-au găsit valoarea de adevăr pe parcursul celor trei zile de competiție. În cadrul ultimului meci al turneului, după victoria celor de la Timba, scor 101-83, cu Politehnica Iași, ploieștenii și-au măsurat forțele cu o formație băimăreană ambițioasă, bine organizată în jurul cvartetului Tohătan – Thomas – Awwel – Dohi.

A rezultat un joc pe măsura așteptărilor, în care gazdele au dictat ritmul aproape în permanență, doar micile erori la construcție sau graba arătată din spatele semicercului făcând ca scorul să rămână unul relativ strâns. În plan statistic, ploieștenii și-au împărțit punctele și responsabilitatea aruncărilor, așa cum au făcut-o, de altfel, și cu atribuțiile din teren, unde maturitatea liderilor de vârstă, Santana și Căpușan, dar și pofta de joc și de afirmare a tinerilor noștri au fost argumente solide pentru victorie.

Cu avantaj minim pe tabelă, în momentul intrării în „decisiv”, CSM Ploiești a început să erupă de la distanță, prin Movileanu, în două rânduri, și Gîrbea, pentru 69-61 (min 34). Au fost, practic, momentele de care au avut nevoie ploieștenii pentru a se desprinde decisiv, în condițiile în care nici americanii echipei din Baia Mare nu au mai avut aceeași luciditate și prospețime din prima parte a întâlnirii, ajungând mai mult la „libere” decât în poziții clare, sub coș. A fost, în final, mai mult decât o victorie clară a unei echipe ploieștene care, într-un timp record, a reușit să închege mecanismele, să alunge emoțiile și să-și croiască propriul drum către Liga Națională.

 

Promovare dedicată lui Dado Arnautovic

Baschetbaliştii de la CSM Ploieşti au dedicat reuşita din acest weekend memoriei lui Vladimir Dado Arnautovic, de la a cărui dispariţie se face, mâine, 30 mai, fix un an de zile. De altfel, înaintea partidei de astăzi, elevii lui Eugen Ilie au depus flori, la fel ca şi mulţi dintre spectatori, la baza posterului din Sala „Olimpia” care îl înfăţişează pe cel de al cărui nume se leagă ultimele performanţe ale baschetului ploieştean, iar, după joc, s-au aşezat în acelaşi loc, alături de trofeul primit din partea Federaţiei Române de Baschet, parcă pentru a-i arăta lui Dado că baschetul renaşte la Ploieşti.

 

CSM Ploiești – BCM Olimpic Baia Mare 85-79 (41-37)

Scorul pe sferturi: 22-23, 19-14, 19-22, 25-20

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 1.200.

 

CSM Ploiești: Ionescu, Casale, Ciotlăuș, Santana, Căpușan.

BCM Olimpic Baia Mare: Porumb, Thomas, Abdul-Awwel, Florea, Dohi.

 

CSM Ploiești: Movileanu (14), Ciotlăuș (8), Dumitrescu (2), Ene (5), Dogaru (2), Gîrbea (3), Santana (12), Căpușan (12), Ionescu (14), Casale (11), Neagoe (2), Scărlătescu. Antrenor: Eugen Ilie.

BCM Olimpic Baia Mare: Tohătan (14), Dumitru (2), Corneanu (6), Abdul-Awwel (18), Florea (3), Dohi (6), Thomas (29), Stoica (1), Donca, Dăscălescu, Porumb. Antrenor: Sebastian Man.

Arbitri: Laurențiu Grigoraș (Buzău), Mircea Șerban (Piteşti), Dragoș Nicolae (Bucureşti).

Comisar: Romi Stănciulescu (Târgovişte).

 

Rezultatele zilei de duminică:

Politehnica Iași – Timba Timișoara 83-101

CSM Ploiești – BCM Olimpic Baia Mare 85-79

 

Clasament

  1. CSM Ploiești (3-0) – 6 puncte
  2. BCM Olimpic Baia Mare (2-1) – 5 puncte
  3. Timba Timișoara (1-2) – 4 puncte
  4. Politehnica Iași (0-3) – 3 puncte

Leave a Reply

Your email address will not be published.