Caruselul promovării demarează, mâine, în Sala Sporturilor Olimpia!

Caruselul promovării demarează, mâine, în Sala Sporturilor Olimpia!

Cel mai important eveniment din ultimul an pentru baschetul ploieştean se va desfăşura, începând de mâine şi până duminică, la Sala Sporturilor Olimpia! După un sezon încărcat de emoţie, dăruire, victorii convingătoare, dar şi unele la „foto-finish”, precum şi duşuri reci sosite la momentul oportun, o tânără generaţie în alb şi albastru, condusă de pe margine de Eugen Ilie şi avându-l permanent alături pe Cătălin Burlacu, legenda baschetului ploieştean, este pregătită să ia liftul către Liga Naţională.

 

Formaţia masculină de baschet a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti mai are de depăşit trei obstacole până când îşi va vedea visul cu ochii, şi anume ascensiunea în primul eşalon, un obiectiv asumat încă de la începutul sezonului de către conducerea clubului, dar rostit cu voce tare abia în ultimele luni. Meciurile cu Timba Timişoara, Politehnica Iaşi şi BCM Olimpic Baia Mare pot oferi noi coordonate unui proiect ambiţios, care, prin transparenţă şi generozitate din partea factorilor de decizie, a ajuns până în acest punct.

„După cum ştim, la Ploieşti s-a dat ora exactă în baschetul românesc, în ultimii ani. Alături de regretatul antrenor Vladimir Arnautovic, CSU Asesoft a câştigat 11 titluri, iar, acum, noi, prin echipa Clubului Sportiv Municipal, suntem hotărăţi să promovăm în Liga Naţională şi să-i dedicăm lui Dado acest succes. Cu siguranţă se va bucura de el, acolo unde este!”, a punctat Cezar Stoichiciu, directorul general al clubului.

 

Eforturi susţinute pentru organizarea turneului

 

Un rol important în parcursul avut de băieţii noştri în acest sezon l-a avut şi îl are, în continuare, Cătălin Burlacu. Preşedintele onorific al secţiei de baschet a gândit în cele mai mici detalii organizarea acestui turneu, pe care speră el ca Vlad Dumitrescu şi compania să-l încununeze cu un succes.

„Vreau să menţionez din capul locului că au fost făcute nişte eforturi deosebite pentru a putea organiza acest eveniment. Am acordat o foarte mare importanţă turneului, am încercat să atragem cât mai mulţi parteneri pentru o colaborare ce vrem să se extindă şi pe viitor şi, prin intermediul Digi Sport, meciurile vor putea fi urmărite în direct. Ne bucură faptul că toate cele patru echipe angrenate nu se confruntă cu probleme de lot, au venit aici cu tot ce au mai bun şi ţin să le urez mult succes, pe această cale. Noi, ca şi echipă, ne dorim să promovăm şi să readucem Ploieştiul în Liga Naţională, cu ajutorul fanilor pe care îi aşteptăm în număr cât mai mare la sală”.

 

Antrenorii îşi fac propriile calcule în perspectiva promovării

 

Aflat de doar trei luni la cârma echipei noastre, antrenorul Eugen Ilie este încrezător în forţa grupului pe care îl antrenează de a depăşi, în parte, fiecare adversar de la turneul de promovare. „Dintre toate cele patru formaţii, noi am început pregătirea în actuala formulă cel mai târziu, în urmă cu trei luni. Pot spune că un prim pas a fost deja făcut, prin calificarea la turneul final, iar de acum înaintea trebuie să înceapă spectacolul. Suntem pregătiţi atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic, şi le amintesc băieţilor, la fiecare antrenament, de unde am pornit la drum. Pentru noi, ca şi echipă, locul 2 nu se premiază, întrucât, în cariera mea, am obţinut opt locuri 2 şi nu am primit nici măcar o bere”.

La conferinţa de presă organizată de Clubul Sportiv Municipal au luat parte şi doi dintre antrenorii implicaţi în careul de aşi al promovării, Sebastian Man, tehnicianul formaţiei băimărene, şi Bogdan Murărescu, din partea Timbei Timişoara. Ambii s-au exprimat în termeni laudativi despre eforturile clubului nostru de a organiza un eveniment de o asemenea amploare, dar, în acelaşi timp, au vorbit deschis şi cu privire la lupta pentru accederea în primul eşalon.

„Pot spune că suntem cenuşăreasa acestui turneu, aflându-ne în premieră la un asemenea eveniment, în Liga I. Asta nu înseamnă, însă, că nu ne vom vinde scump pielea pe parcursul celor trei zile, la finalul cărora tragem speranţe că ne vom afla între primele două echipe. Aşa cum au afirmat toţi cei prezenţi la această masă, şi noi suntem fericiţi să ne aflăm aici şi vreau să urez succes tuturor combatantelor. Ţin să precizez că, în perspectiva promovării, am demarat deja discuţii cu municipalitatea pentru a muta echipa în Sala Lascăr Pană, dar avem şi alternativa sălii de sport a Liceului Nr. 5, care a mai organizat partide de handbal din Liga Naţională, atât la feminin cât şi la masculin.”

La rândul său, antrenorul Timbei, Bogdan Murărescu, a subliniat: „Ne aflăm la cel de-al patrulea turneu final din ultimii 7 ani şi vrem să facem tot ce depinde de noi pentru a obţine promovarea. Suntem pregătiţi pentru asta, dar, în acelaşi timp, suntem conştienţi că ne va fi foarte greu. Întâlnim trei adversari valoroşi şi sperăm să fim apţi 100% la ora acestor partide pentru a da totul în perspectiva intrării în primul eşalon. Ne-am confruntat şi cu momente mai dificile în acest sezon, cu accidentări, cu jucători care au plecat, dar am trecut peste şi, prin calificarea la acest eveniment, vă daţi seama că ne dorim mai mult”.

La conferinţa de presă nu au putut fi prezenţi oficialii Politehnicii Iaşi, echipă care va sosi la Ploieşti în cursul acestei zile.

 

Programul turneului de promovare:

 

Vineri

ora 17:15: BCM Olimpic Baia Mare – Politehnica Iaşi (Digi Sport)

ora 19:30: CSM Ploieşti – Timba Timişoara (Digi Sport)

 

Sâmbătă

ora 17:15: Timba Timişoara – BCM Olimpic Baia Mare

ora 19:30: CSM Ploieşti – Politehnica Iaşi

 

Duminică

ora 17:15: Politehnica Iaşi – Timba Timişoara (Digi Sport)

ora 19:30: CSM Ploieşti – BCM Olimpic Baia Mare (Digi Sport)

  • În funcţie de opţiunile televiziunii Digi Sport, e posibil ca meciurile de duminică să se dispute la alte ore, variantele vehiculate fiind 18.00 şi 20.15.

Leave a Reply

Your email address will not be published.