Ne facem singuri calculele: un punct şi mergem la baraj!

Ne facem singuri calculele: un punct şi mergem la baraj!

Play-out-ul Ligii Naţionale de handbal masculin se încheie mâine, la aceeaşi oră, 17.00, fiind programate toate cele trei meciuri ale etapei a X-a, iar băieţii noştri merg la Baia Mare cu un scop cert: să nu piardă. Un punct este suficient pentru a-şi asigura prezenţa la barajul de promovare-retrogradare programat la finalul săptămânii viitoare, fără a mai depinde de alte rezultate. Calculele spun, însă, că, în cazul în care CSM Focşani nu câştigă la Târgu Jiu, rezultatul de la Baia Mare nu mai are importanţă, dar e greu să te bazezi pe ajutorul unei formaţii care a cam încheiat sezonul şi se confruntă cu mari probleme financiare. Totodată, mai există şi o variantă mai degrabă SF, în care, dacă noi câştigăm la Minaur şi HC Vaslui pierde la Galaţi, să încheiem play-out-ul pe locul al doilea şi să ne salvăm direct.

„Trebuie să ne batem pentru a face un rezultat bun şi a nu depinde de rezultatul de la Târgu Jiu. Avem acest avantaj, de a ne decide singuri soarta, şi trebuie să profităm de el. E drept că, în mod normal, o echipă care nu a câştigat tot sezonul în deplasare decât la Galaţi nu ar avea cum să câştige la Târgu Jiu, dar nu ne putem baza pe aşa ceva. Vom lupta pentru a lua măcar un punct şi a merge la baraj”, spune coordonatorul secţiei de handbal masculin a CSM Ploieşti, Ion Nicolae.

Ploieştenii au plecat în această dimineaţă spre Baia Mare, în autocar urcând aceiaşi 14 jucători care au evoluat în ultimele etape ale play-out-ului.

Partida cu Minaur va începe la ora 17.00 şi va fi arbitrată de Georgian Băducu şi Răzvan Voicu (ambii din Buzău), urmând să-l aibă ca observator pe Rudolf Pankler, din Cluj-Napoca.

 

Play-out, Etapa a X-a

 

Minaur Baia Mare – CSM Ploieşti

Danubius Galaţi – HC Vaslui

Energia Târgu Jiu – CSM Focşani

 

Clasament play-out

  1. Energia Târgu Jiu – 36 puncte
  2. Minaur Baia Mare – 33 puncte
  3. Handbal Club Vaslui – 33 puncte
  4. CSM Ploieşti – 31 puncte
  5. CSM Focşani – 29 puncte
  6. Danubius Galaţi – 1 punct

Leave a Reply

Your email address will not be published.