Cu un pas mai aproape de baraj: CSM Ploieşti – Energia Tg. Jiu 30-22 (17-8)!

Cu un pas mai aproape de baraj: CSM Ploieşti – Energia Tg. Jiu 30-22 (17-8)!

Handbaliştii de la CSM Ploieşti rămân în postura de a-şi decide singuri soarta în acest sezon, după ce au câştigat, în această seară, partida din penultima etapă a play-out-ului, cu Energia Târgu Jiu, şi păstrează două puncte avans în disputa de la distanţă cu CSM Focşani. Elevii lui Dragoş Dobrescu s-au impus clar, cu 30-22 (17-8), în faţa unei echipe gorjene debusolate din cauza problemelor financiare, diferenţa de determinare şi angajament fiind vizibilă pe tabela de marcaj încă din debutul întâlnirii.

CSM Ploieşti a început cu piciorul pe acceleraţie şi, după 2-0, s-a desprins la 6-2 (minutul 9) şi 8-3 (minutul 13), determinându-l pe Sorin Bîrză să solicite primul time-out al meciului. Paradele lui Antonaru, care avea să facă un meci mare, adunând 19 intervenţii salvatoare până la final, şi inspiraţia lui Botezatu şi Dediu în faza de atac au construit o primă diferenţă care a dat direcţia meciului. Patru minute mai târziu era 11-4, iar tehnicianul oaspeţilor punea din nou cartonul cu litera T pe masa oficială, pentru a face o nouă încercare să-şi trezească elevii. I-a introdus pe Ţuţu şi Păunică în flancul stâng, dar jocul CSM-ului era la un nivel foarte bun, aşa că ecartul de pe tabelă a continuat să crească. A fost 13-15, apoi 16-7 şi, la pauză, un 17-8 ce a arătat diferenţa dintre o formaţie care avea cuţitul la os şi alta cu sacii în căruţă 99% şi salariile neplătite de câteva luni.

Imediat după reluare, s-a ajuns şi la cel mai mare ecart, Botezatu şi Dediu înscriind în debut pentru 19-8, dar era de aşteptat să vină şi o tresărire de orgoliu a formaţiei vizitatoare. Şi au urmat 20 de minute ceva mai confuze pentru băieţii noştri, care au marcat doar 5 goluri şi au primit 12, lipsa prea multor soluţii ducând la acumularea unei oboseli ce a determinat faulturi inoportune soldate cu eliminări de „2 minute” şi prea puţină luciditate în atac. S-a făcut 24-20 cu şapte minute înainte de final, dar emoţiile au fost risipite rapid, încrederea dată de paradele lui Antonaru transformându-se în trei goluri consecutive ale CSM-ului, în următoarele 5 minute. La 27-20, lucrurile erau clare, iar finalul a adus alte cinci goluri ce au fixat tabela la un 30-22 absolut meritat.

Pentru băieţi, lucrurile sunt clare în continuare: matematic, mai au şanse şi la salvarea directă, dacă înving la Baia Mare şi, prin absurd, Vasluiul pierde la Danubius Galaţi; practic, în joc a rămas doar un loc de baraj, pentru ocuparea căruia e suficient un punct la Minaur, sau, chiar şi în cazul nefericit al unui eşec, ca Focşaniul să nu câştige la Târgu Jiu. Etapa decisivă se dispută sâmbătă, de la ora 17.00.

 

CSM Ploieşti – Energia Târgu Jiu 30-22 (17-8)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 300.

CSM Ploieşti: Antonaru (19 intervenţii) – Botezatu (6 goluri), Capotă (3), Zamfir (3), Dediu (6), Al. Farcaş (2, 1 din „7 metri”), Stăncioiu (2). Au mai jucat: Szopka, Rotaru (o intervenţie) – Turcu (3 goluri, 1 din „7 metri”), Tărîţă (4), Hodorogea (1), Hoinaru. Antrenor: Dragoş Dobrescu.

Energia: Şelaru – Mledenciu, Acatrinei (1 gol, 1 din „7 metri”), Stoica (1 gol), Pralica (3), D. Iancu (5), Bejinariu (3). Au mai evoluat: Bucătaru, Ţenghea – Şoldănescu (2, 1 din „7 metri”), Giotoiu (3), Ţuţu (1), Păunică (2), Enache (1). Antrenor: Sorin Bîrză.

Arbitri: Constantin Din şi Sorin Dinu (ambii din Bucureşti).

Observator FRH: Iulian Enache (Braşov).

 

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 3/1 ratată (Dediu) – 5/3 ratate (Mledenciu, Şoldănescu, Pralica).

Eliminări „2 minute”: 7 (Dediu – 2, Botezatu – 2, Al. Farcaş – 2, Zamfir) – 2 (Păunică, Enache).

 

Play-out, Etapa a IX-a

 

CSM Ploieşti – Energia Târgu Jiu 30-22 (17-8)

CSM Focşani – Danubius Galaţi 26-25 (15-11)

HC Vaslui – Minaur Baia Mare 31-27 (16-10)

Clasament play-out

  1. Energia Târgu Jiu – 36 puncte
  2. Minaur Baia Mare – 33 puncte
  3. Handbal Club Vaslui – 33 puncte
  4. CSM Ploieşti – 31 puncte
  5. CSM Focşani – 29 puncte
  6. Danubius Galaţi – 1 punct

Etapa a X-a (sâmbătă, 21 mai): Minaur – CSM Ploieşti, Danubius, – HC Vaslui, Energia – CSM Focşani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.