Fetele primesc vizita liderului

CSM Ploieşti – ACS Sepsi 2 Sf. Gheorghe, duminică, ora 12:00

 

Baschetbalistele echipei de senioare de la CSM Ploieşti vor susţine, duminică, în Sala Sporturilor Olimpia, ultimul meci de pe teren propriu din cadrul sezonului regulat în Liga I. Adversara fetelor Loredanei Munteanu va fi nimeni alta decât gruparea aflată pe primul loc al ierarhiei, ACS Sepsi 2 Sf. Gheorghe, care soseşte la Ploieşti cu un bilanţ aproape perfect, de zece victorii şi o singură înfrângere.

Ioana Ghizilă şi colegele sale şi-au „reglat respiraţia”, etapa trecută, în meciul cu Rapid 2 Bucureşti, victoria obţinută, scor 64-57, permiţându-le să urce un loc în clasament, până pe 6, deasupra Politehnicii Iaşi, care are şi două meciuri mai puţin disputate. În ultimele două etape, pe ploieştence le aşteaptă, însă, două partide cu echipe din prima jumătate a clasamentului, după meciul cu liderul din Sf. Gheorghe urmând să aibă loc, la finalul săptămânii viitoare, duelul de sub Tâmpa, cu Olimpia CSU 2 Braşov, ocupanta ultimei trepte a podiumului.

Pentru a putea spera la păstrarea locului 6, CSM Ploieşti are nevoie de două victorii, lucru destul de greu de realizat ţinând cont de forţa şi experienţa adversarelor. Pe de altă parte, chiar şi cu două înfrângeri, elevele Loredanei Munteanu au garanţia că nu vor încheia pe ultimul loc, acontat deja de Rapid 2 Bucureşti.

După terminarea sezonului regulat în cele două grupe ale Ligii I, cele cinci echipe cu drept de promovare în Liga Naţională, între care şi CSM Ploieşti, vor disputa un mini-campionat, la finalul căruia primele două clasate vor urca în primul eşalon. O decizie oficială în acest sens nu a fost luată, pentru moment, de către Federaţia Română de Baschet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.