HANDBAL FĂRĂ ENERGIE!

HANDBAL FĂRĂ ENERGIE!

Handbaliştii de la CSM Ploieşti nu au reuşit să se aleagă cu vreun punct din ultima partidă importantă a sezonului regulat, cea susţinută în această seară în Sala „Olimpia” în faţa viitoarei colege de play-out, Energia Târgu Jiu. La capătul unei evoluţii cu prea multe ezitări, elevii lui Dragoş Dobrescu n-au mai reuşit să revină pe final şi să obţină măcar un punct, aşa cum se întâmpla cu CSM Focşani, îngreunându-şi situaţia în perspectiva luptei pentru evitarea retrogradării.

Meciul a fost o permanentă cursă de urmărire încercată de băieţii noştri, debutul fiind dezarmant de slab: 0-3 în minutul 5, cu Nistor marcând la foc automat, la fiecare posesie gorjeană. CSM-ul a revenit la 3-3 şi părea să fi intrat în meci, dar imediat s-a făcut 3-6 şi Dragoş Dobrescu a fost nevoit să solicite time-out. Fără efect pe tabelă, însă, pentru că Energia a rămas în faţă cu 3-4 goluri până la pauză, când s-a intrat la cabine cu 12-16.

Nici debutul părţii secunde nu a adus revenirea ploieştenilor, primele cinci minute lăsând impresia că formaţia oaspete s-a desprins decisiv (12-17 şi 13-18), dar trei goluri consecutive ale CSM-ului au animat disputa şi au oferit un final de meci tensionat. A fost 16-18, 18-20, 20-22, dar băieţii noştri nu au reuşit niciodată să egaleze, cea mai mare şansă fiind irosită, pe contraatac, de Mihoci, la 19-20 (minutul 42). Pe final, Energia a atacat mai curat, şi-a dus la capăt schemele şi a reuşit să înscrie în momente critice, în ciuda presiunii puse de agresivitatea defensivă a băieţilor noştri. Alex Farcaş a marcat de două ori şi a adus CSM-ul la un singur gol în spate, 24-25 şi 25-26, iar ultimele zeci de secunde ne-au oferit din nou şansa unei remize, care ar fi fost a treia în ultimele patru apariţii în Sala „Olimpia”. Am avut atacul în ultimele 15 secunde şi o lovitură de la „9 metri” cu patru secunde înainte să se audă sirena, dar Cosmin Capotă, eroul din jocul cu Focşani şi unul dintre jucătorii care au luptat cu adevărat astăzi, a tras peste poarta inspiratului Şelaru.

S-a terminat 25-26 şi Energia a plecat cu toate cele trei puncte de la Ploieşti, lăsând CSM-ul să treacă la calcule privind play-out-ul şi şansele de evitare a retrogradării. Pentru elevii lui Dragoş Dobrescu urmează ultimele două partide din sezonul regulat, la Reşiţa şi pe teren propriu cu Dinamo, ambele fără miză, în condiţiile în care adversarii merg în play-off, iar punctele puse în joc nu vor conta mai departe.

 

CSM Ploieşti – Energia Târgu Jiu 25-26 (12-16)

 

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 300.

CSM Ploieşti: Szopka – Tărîţă (2 goluri), Capotă (7), Turcu (1), Al. Farcaş (8, 5 din „7 metri”), Dediu (4), Stăncioiu. Au mai jucat: Antonaru – Zamfir (3), Botezatu, Mihoci. Antrenor principal: Dragoş Dobrescu.

Energia: Şelaru – Nistor (5 goluri, 1 din „7 metri”), Acatrinei (5, 3 din „7 metri”), Şoldănescu, Iancu, Ţuţu (4), Păunică (4). Au mai evoluat: Ţenghea, Bucătaru – Pralica (1 gol), Giotoiu (4), Stoica, Mledenciu, Enache (3), Mănescu. Antrenor: Sorin Bîrză.

Arbitri: Georgian Băducu şi Răzvan Voicu (ambii din Buzău).

Observator FRH: Gigi Antonescu (Argeş).

 

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 5/0 ratate – 5/1 ratată (Acatrinei).

Eliminări „2 minute”: 3 (Al. Farcaş, Capotă – 2) – 3 (Iancu, Păunică, Ţuţu).

Leave a Reply

Your email address will not be published.