Victorie mare, în zodia spectacolului

La capătul unui meci maraton, început nu atât de bine, dar continuat și încheiat în stil de mare echipă, CSM Ploiești și-a trecut în cont a treia victorie consecutivă în faza semifinală a Ligii I. Jocul cu Timba Timișoara a scos în evidență spiritul de sacrificiu și efortul colectiv al unei formaţii ploieștene care, după doar trei săptămâni petrecute în noua formulă, începe să ofere satisfacții fanilor prezenți în „Olimpia”, dar să și aibă perspective frumoase pentru promovare.

Absența lui Johnson, principalul marcator al Timbei în acest sezon, nu a părut să-i afecteze deloc pe bănățeni, în debutul întâlnirii. Sârbul Kovacevic a preluat inițiativa unor aruncări din spatele semicercului, profitând de unele decizii greșite luate în defensivă de gazde, iar, la scorul de 3-11 (min 4), Eugen Ilie și-a chemat băieții la ordine. Căpușan a trecut în marcaj la Kovacevic, care a părut să nu mai respire același aer din primele minute, însă ploieștenii au rămas la fel de visători sub panou, unde Lazăr și Pătru au înscris puncte importante ce aveau să majoreze și mai mult diferența: scor 6-20 (min 9).

Văzând cum elevilor săi le cam fuge… parchetul de sub picioare, Eugen Ilie i-a mai băgat o dată în ședință, de această dată mesajul primit din partea băncii tehnice – un presing agresiv încă din terenul advers, fiind înțeles imediat de către Dumitrescu și compania. Movileanu, în două rânduri din spatele semicercului, Ionescu, autorul unei intercepții urmate de un zbor deasupra inelului, pentru o finalizare la înălțime, Ciotlăuș, pe contraatac, sau Dumitrescu, pe pătrundere, au întors tabela chiar înaintea pauzei, scor 31-30, smulgând aplauze din tribune.

În ciuda unor decizii mai mult decât ciudate ale celor doi arbitri, care au avut grijă să-l scoată din ritm pe Gavrilă, cu 4 greșeli personale, în minutul 22, ploieștenii s-au păstrat la conducere, grație reușitelor de la distanță semnate de Ciotlăuș și Dumitrescu. Profitând de o bancă mai ofertantă din punct de vedere valoric, Eugen Ilie a rulat în permanență, cu intenția de a-i pune în dificultate pe adversari, a căror exprimare nu a mai fost la fel de fluidă. Speculând la maxim toate erorile apărute în jocul timișorenilor, „alb-albaștrii” s-au distanțat, treptat, pe tabelă, din nou Ciotlăuș, completat de Ionescu, provocând daune serioase defensivei adverse, de multe ori în situații „unu la unu”.

Sfertul 4 l-a găsit în teren pe Neagoe, trimis de Eugen Ilie pentru a-l înlocui pe Ene, care a depus un efort constant în plan defensiv, iar tânărul jucător al CSM-ului s-a evidențiat prin două recuperări ofensive care au păstrat atacul în dreptul echipei noastre. Casale, din parabola desenată de Sebi Ionescu, s-a înălțat până în tavan pentru a finaliza spectaculos, pentru 68-60 (min 35), dar același Kovacevic s-a simțit ca peștele în apă din „downtown”, și a ținut Timba în meci până la intrarea în ultimul minut. Atunci, a fost rândul lui Gavrilă să înscrie cu fault de lângă Lazăr și să încheie socotelile în acest joc, finalizat, așa cum se cuvine, cu aplauze la scenă deschisă pentru învingători, dar și pentru învinși, care au contribuit la spectacolul baschetbalistic și au făcut un meci mare, în măsura posibilităților.

 

Noroc şi precizie de la „libere”: Vlad Dragomir, câştigătorul tombolei!

 

La fel ca în urmă cu două săptămâni, suporterii prezenţi în Sala „Olimpia” au putut participa la o tombolă organizată de CSM Ploieşti, cu sprijinul Restaurantelor Prestij. Cinci norocoşi au coborât, în pauză, pe teren şi s-au întrecut în cadrul unui concurs de aruncări libere, câştigat, într-un final, de tânărul Vlad Dragomir, care va merge, în această săptămână, la Restaurantul Prestij pentru o cină în doi.

 

CSM Ploiești – Timba Timișoara 77-71 (31-30)

 

Sala „Olimpia”. Spectatori: 500.

 

CSM Ploiești: Ionescu, Dumitrescu, Gîrbea, Căpușan, Gavrilă.

Timba Timișoara: Stănescu, Colceriu, Kovacevic, Pătru, Lazăr.

 

Scorul pe sferturi: 7-20, 24-10, 24-22, 22-19.

CSM Ploiești: Movileanu (6 puncte), Ciotlăuș (21), Dumitrescu (9), Ene (3), Neagoe (1), Gavrilă (4), Gîrbea (5), Căpușan (4), Ionescu (15), Casale (9), Dogaru, Dumitru. Antrenor: Eugen Ilie.

Timba Timișoara: Stănescu (9 puncte), Pop (2), Medgyesy (6), Pătru (1), Colceriu (1), Lazăr (19), Kovacevic (30), Rada (3), Szabo. Antrenor: Bogdan Murărescu.

Arbitri: Vasile Alexandru (București), Sandu Alexandru (Iași).

Comisar FRB: Luca Badea (București).

Leave a Reply

Your email address will not be published.