Duel pentru supremație, în „Olimpia”

CSM Ploiești – Timba Timișoara, duminică, ora 17:00

 

Considerate de mulți drept principalele favorite la promovarea în Liga Națională, CSM Ploiești și Timba Timișoara își dau întâlnire, duminică, în Sala Sporturilor Olimpia, într-o primă partidă care se anunță pe cât de spectaculoasă, pe tot atât de echilibrată. În cazul băieților lui Eugen Ilie, cu punctaj maxim după două etape, o nouă victorie ar putea clarifica lucrurile la vârful ierarhiei, în condițiile în care bănățenii au suferit deja un eșec în faza semifinală, etapa trecută, la Baia Mare.

Cu moralul ridicat după două victorii concludente, cu CS Cuza Sport Brăila, pe teren propriu, și Știința București, în deplasare, Vlad Dumitrescu și colegii săi beneficiază de toate premisele unei noi partide reușite. De aproape o lună în noua formulă, ploieștenii au început să închege relațiile de joc și să umble la rotițele din angrenajul echipei care încă mai scârțâiau, banca mai lungă și mai dinamică, în comparație cu prima parte a campionatului, având și ea un rol extrem de important în succesele obținute sub comanda lui Eugen Ilie.

De partea cealaltă, gruparea de pe Bega atacă revenirea în Liga Națională și cu ajutorul unor jucători străini. Sârbul Dejan Kovacevic, un baschetbalist de 25 de ani, croit pentru pozițiile 2-3, și americanul James Johnson, un pivot mobil, fost absolvent al Universității „San Diego”, sunt și principalii marcatori ai timișorenilor, în acest sezon, printre numele importante din lotul lui Bogdan Murărescu mai aflându-se Cezar Stănescu, Ghiță Balmuș, Daniel Pătru sau Mario Lazăr.

În cadrul aceleiași etape cu numărul 3 a fazei semifinale, în celelalte două partide, CS Cuza Sport Brăila va primi vizita revelației rundei precedente, Olimpic Baia Mare, iar Politehnica Iași o va primi, în Copou, pe Știința București.

Leave a Reply

Your email address will not be published.