Revedere în alte circumstanțe, în Capitală

Știința București – CSM Ploiești, duminică, ora 20:00, „Arena de Baschet”

 

După victoria clară, din urmă cu o săptămână, în fața celor de la CS Cuza Sport Brăila, baschetbaliștii de la CSM Ploiești se deplasează, duminică, în Capitală, pentru confruntarea cu Știința București, cu gândul de a continua startul în forță, din faza semifinală. Întâlnirea din „Arena de Baschet” găsește două echipe cu trăiri diferite după prima etapă, „galben-negrii” venind după o înfrângere la Timișoara, cu Timba, în vreme ce ploieștenii, cu numeroase întăriri în ultimele săptămâni, vor să rămână pe un trend ascendent, sub comanda lui Eugen Ilie, fostul tehnician al Științei.

Cele două echipe s-au întâlnit și în faza preliminară, atunci când experiența net superioară a Științei a triumfat în două rânduri în fața ambiției ploieștenilor. Acum, însă, cele două „ingrediente” par să se regăsească într-o singură tabără, cea a CSM-ului, asta chiar dacă Știința nu și-a spus, cu siguranță, ultimul cuvânt și are în Vasile Ștefan, Andrei Vizitiu sau Andrei Zarojanu – jucători ce alcătuiesc un nucleu puternic și care pot face față rigorilor primei divizii.

„Le mulțumesc celor de la Știința pentru perioada petrecută acolo, în ultimul an și jumătate, dar, acum, mă interesează doar echipa mea. Suntem singurii noștri adversari în drumul către turneul final și promovarea în Liga Națională. Acești băieți trebuie să crească în fiecare săptămână și să joace la un nivel și mai înalt în meciurile oficiale. Nu mă interesează ca ei să formeze o familie, pentru că, în cadrul unei familii, apar și lucruri mai puține bune – divorțezi, dai peste fel de fel de probleme, pe mine mă interesează ca ei să se comporte precum o echipă și să înțeleagă acest lucru”, a declarat antrenorul Eugen Ilie.

În prima etapă a fazei semifinale, Știința București a cedat pe terenul Timbei Timișoara, scor 61-82, și a întrerupt o serie de 14 victorii consecutive, în acest sezon. În celelalte două jocuri ale etapei, CS Cuza Sport Brăila va primi vizita Politehnicii Iași, iar Olimpic Baia Mare o va găzdui pe Timba Timișoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.