CSŞ-CSM Ploieşti, două titluri naţionale la CN de Seniori şi Tineret!

Sâmbătă şi duminică, Sala de atletism din cadrul Complexului Sportiv „Lia Manoliu”, din Bucureşti, a găzduit Finala Campionatului Naţional pentru seniori şi tineret, competiţie la care au participat 280 de atleţi reprezentând 85 de cluburi din ţară.

Cea mai mare surpriză a primei zile a proodus-o juniorul 2 legitimat la CSŞ-CSM Ploieşti, Mihai Pîslaru, sportivul pregătit de prof. Maria Andrei reuşind ca, în cursa de 400 metri, cu timpul de 49:00 secunde, să obţină titlul de Campion al României la Tineret, Vicecampion al României la seniori şi să doboare recordul naţional la nivel de juniori 2 cu nu mai puţin de 92 de sutimi de secundă (vechiul record era de 49:92 secunde). În urma acestui rezultat excepţional, atletul Mihai Pîslaru a obţinut baremul pentru participarea cu echipa României la Campionatul European de juniori 2 de la Tibilisi – Georgia, iar preşedintele  Federaţiei Române de Atletism, Ion Sandu, i-a oferit drept recompensă participarea la primul său concurs internaţional, ce se va desfăşura pe data de 25 februarie, la Istanbul (Turcia).

În a doua zi de concurs, atleţii de la CSŞ-CSM  Ploieşti, pregătiţi de prof. Maria Andrei, Florin Andrei, Augustin Iancu şi Robert Munteanu, au reuşit să obţină un titlu de Campion al României la Tineret, o medalie de argint şi două medalii de bronz, astfel:

– Ştafeta B 4×400 metri băieţi – medalie de aur, Campioni ai României la Tineret şi medalie de bronz la Seniori – 3:08.28 minute, în componenţa Radu Ciocănescu – David Năstase – Andrei Năstăsache – Daniel Vlaicu;

– Ştafeta 4×400 m fete – medalie de argint la tineret şi locul al 4-lea la senioare – 3:48.29 minute, în componenţa Miruna Trifan – Ioana Paraschiv – Andreea Neagu – Andreea Timofei;

– Ştafeta A 4×400 m băieţi – medalie de bronz la tineret  – 3:10.91 minute, în componenţa Alexandru Burcea – Radu Pătraşcu – Mihai Pîslaru – Cristian Radu.

Trebuie spus că în componenţa echipei feminine de ştafetă s-au regăsit şi două sportive transferate de clubul nostru în cursul săptămânii trecute, ambele având acum dublă legitimare: Miruna Paraschiv, multiplă medaliată în proba de ştafetă, va avea dublă legitimare cu LPS Petrache Trişcu Craiova, iar Andreea Timofei, multiplă campioană naţională în probele de 400 metri şi 400 metri garduri şi componentă a lotului naţional de tineret, va avea dublă legitimare cu CS Farul Constanţa. Amândouă au venit gratis la CSM Ploieşti şi au reuşit, iată, să aducă prima medalie pentru clubul nostru!

Leave a Reply

Your email address will not be published.