La debutul în „semifinale”, doar victoria este luată în calcul!

CSM Ploieşti – CS Cuza Sport Brăila, duminică, ora 19:30

 

Baschetbaliştii de la CSM Ploieşti pornesc la drum, duminică, în faza semifinală a Ligii I, cu obiectivul declarat, pe termen scurt, de a ajunge la turneul de promovare. Jucătorii pregătiţi de Eugen Ilie, aflat în faţa debutului pe banca tehnică a echipei noastre, îşi vor măsura forţele cu CS Cuza Sport Brăila, singura formaţie cu bilanţ negativ, ajunsă până în această fază.

La prima vedere, partida de duminică anunţă din start o favorită certă, dacă ţinem cont de parcursul celor două echipe până în acest moment, dar mai ales de transferurile efectuate de CSM Ploieşti, în ultima săptămână. Când ai în lot jucători precum Andrei Căpuşan şi Angel Santana, spaniolul aflându-se, însă, la „doar 60% din potenţial, după accidentarea mai veche de la tendon” – aşa cum a declarat antrenorul Eugen Ilie, lucrurile ar trebui să meargă în direcţia dorită.

Chiar şi în aceste condiţii, numărul mare de jucători transferaţi în scurta pauză competiţională – nu mai puţin de 9, dar şi zilele destul de puţine avute la dispoziţie de Eugen Ilie pentru a omogeniza relaţiile de joc pot fi privite ca uşoare „minusuri” în perspectiva meciului de duminică.

„Jucătorii sunt foarte deschişi la antrenamente şi, totodată, dornici să lucreze. Relaţiile de joc sunt foarte greu de închegat în mai puţin de o săptămână, dar dorinţa pe care ei o manifestă, precum şi experienţa pe care mulţi dintre băieţi o au la un nivel mai înalt pot suplini lipsa de coeziune. Eu îmi doresc ca la ficare meci să intrăm pe teren şi să jucăm baschetul pe care îl ştim şi, în acelaşi timp, să formăm un nucleu pentru Liga Naţională. În faza semifinală, nu vor exista meciuri uşoare, mai toate echipele s-au întărit cu jucători români, dar şi străini, cum este cazul celor de la Politehnica Iaşi şi Olimpic Baia Mare, iar multe dintre aceste partide vor fi foarte echilibrate. Eu pornesc de la premisa că antrenamentele trebuie să fie mai tari în intensitate decât meciurile oficiale şi, dacă jucătorii vor înţelege asta, atunci ne vom înscrie pe un drum corect şi vom putea obţine, în primă fază, calificarea la turneul de promovare”, a declarat tehnicianul ploieştenilor.

Meciul CSM Ploieşti – CS Cuza Sport Brăila va începe la ora 19:30, accesul publicului în Sala Sporturilor Olimpia urmând să fie liber.

 

Lotul și numerele de pe tricouri până la finalul sezonului

 

Echipa masculină de baschet CSM Ploiești va aborda faza semifinală a Ligii I cu un lot format din 19 jucători. Mai jos, vă prezentăm așezarea pe posturi a băieților pregătiți de Eugen Ilie, precum și numerele de pe tricouri, în perspectiva sezonului de primăvară:

Fundași: Vlad Dogaru #3, Vladimir Biasutti #9, Sebastian Ionescu #31

Extreme: Vlad Dumitrescu #8, Adrian Movileanu #4, Angel Santana #24, Marius Ciotlăuș #6, Amedeo Casale #99, Tudor Gîrbea #14, Danilo Stanoilovici #23, Alin Carabulea #17, Călin Dumitru #16

Pivoți: Andrei Căpușan #25, Mircea Neagoe #12, Dimitris Rasty #7, Mihai Gavrilă #13, Andrei Ene #10, Ștefan Ianuli #5, Antonio Crăciun #15.

 

Surprize dedicate fanilor la meciul de mâine

 

Spectatorii prezenţi, mâine seară, în Sala „Olimpia” vor avea parte de mai multe surprize pregătite de clubul nostru, între care şi o tombolă ce va avea loc în pauza meciului, de pe urmă căreia câştigătorul se va alege cu o cină pentru două persoane la Restaurantul Prestij, din Ploieşti. De asemenea, mascota clubului va fi şi ea prezentă pe parchet şi va întreţine atmosfera în „time-out”-uri, pe ritmurile unor melodii împrumutate din liga profesionistă nord-americană.

Pentru o bună desfăşurare a evenimentelor, CSM Ploieşti face apel către spectatori să păstreze tichetele de tombolă primite din partea organizatorilor, cel puţin până după încheierea concursului dintre reprize.

Leave a Reply

Your email address will not be published.