Fetele, asalt prudent asupra cetăţii!

CSM 2 Târgovişte – CSM Ploieşti, duminică, ora 13:00

 

Ambiţionate de victoria clară, scor 80-63, obţinută etapa trecută, împotriva celor de la ACS KSE Tg. Secuiesc, baschetbalistele echipei de senioare de la CSM Ploieşti vor să continue pe aceeaşi linie şi în weekend. După o pauză de trei săptămâni, prilejuită de acţiunile loturilor naţionale, fetele Loredanei Munteanu sunt conştiente, însă, că nu vor avea o misiune deloc uşoară în judeţul vecin, asta chiar dacă mezina lotului tricolor, Ioana Ghizilă, se va afla, duminică, pe parchet, din primul minut.

Ploieştencele au două victorii în acest sezon, cu Rapid Bucureşti şi ACS KSE Tg. Secuiesc, dar această zestre putea fi una mai bogată, dacă jocurile de pe teren propriu, în special, nu ar fi întâmpinat unele „scurtcircuituri” în partea secundă. Totuşi, ultimul joc din campionat a fost şi cel mai reuşit, un succes elocvent, împotriva uneia dintre candidatele la promovare, fiind cadoul perfect pentru fete înaintea pauzei competiţionale. Acum, după trei săptămâni de antrenamente specifice în „Olimpia”, elevele Loredanei Munteanu trebuie să reintre în ritmul competiţional şi să ia în calcul fiecare pas al adversarelor, care, foarte probabil, nu se vor „jena” să trimită în teren şi câteva jucătoare mai experimentate, din lotul echipei mari.

„Ne aşteaptă un meci dificil la Târgovişte, pentru că, aşa cum bine ştiţi, echipa adversă va rula mai multe jucătoare de la prima formaţie, aşa cum s-a întâmplat, de altfel, şi la meciul tur. Ne bucurăm să o avem pe Ioana Ghizilă lângă noi, este o jucătoare exponenţială care merită toate felicitările pentru convocarea la prima reprezentativă şi pentru timpul petrecut în cantonament la Cluj, alături de senioare, dar, pe de altă parte, suferim din cauza faptului că nu o putem avea la dispoziţie pe Alexia Apostolescu, în continuare cu probleme la gleznă. Mergem înainte, sperăm să fie bine, iar tinerele noastre jucătoare să prindă şi mai multă încredere după un astfel de joc”, a punctat antrenoarea Loredana Munteanu.

După meciul de la Târgovişte, pentru fetele de la CSM Ploieşti urmează, miercuri, de la ora 17:30, „restanţa” din deplasare cu Politehnica Iaşi, pentru ca, două zile mai târziu, de la ora 13:00, Ioana Ghizilă şi colegele sale să primească, în „Olimpia”, vizita celor de la Phoenix 2 Galaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.