Nouă transferuri pentru un obiectiv comun: promovarea în Liga Naţională!

Echipa masculină de baschet seniori de la CSM Ploieşti va aborda faza semifinală a Ligii I cu un nou „look”, în urma transferurilor efectuate, în ultimele două săptămâni, de conducerea clubului. Graţie eforturilor făcute de directorul executiv, Cezar Stoichiciu, şi de preşedintele onorific al secţiei de baschet, Cătălin Burlacu, la CSM Ploieşti au venit, pe lângă noul antrenor, Eugen Ilie (39 ani), nu mai puţin de nouă jucători.

Dintre aceştia, deschizătorii de drumuri sunt Andrei Căpuşan (32 ani) şi Angel Santana (38 ani), baschetbalişti care nu au nevoie de prea multe prezentări. Campioni cu CSU Asesoft Ploieşti, în 2012, Căpuşan şi Santana au împărţit acelaşi vestiar şi la CS Otopeni, avându-l coleg şi, mai apoi, antrenor pe Eugen Ilie. În plus, româno-spaniolul este şi campion european cu naţionala tricoloră la baschet 3×3 şi, totodată, unul dintre cei mai buni aruncători de libere din lume, Santana cucerind medalia de aur la un astfel de concurs, în 2014, cu prilejul Campionatului Mondial de baschet 3×3, desfăşurat la Moscova.

Un alt nume important care se alătură proiectului de la CSM Ploieşti, sub formă de împrumut de la Gaz Metan Mediaş, este Mihai Gavrilă (26 ani), un jucător masiv, trecut, de-a lungul carierei, şi pe la CSU Cuadripol Braşov şi SCM U Craiova, în Liga Naţională.

 

S-a rezolvat problema jucătorilor „U20”

 

În prima parte a sezonului, Mircea Neagoe, Antonio Crăciun şi Călin Dumitru au fost jucătorii „sub 20 de ani” care au petrecut cele mai multe minute pe parchet, obligativitatea de a avea 6 astfel de baschetbalişti trecuţi în raport şi cel puţin unul în permanenţă în teren oferind destule bătăi de cap staff-ului tehnic al echipei noastre.

De acum înainte, această cerinţă prevăzută în regulamentul Ligii I nu mai trebuie privită ca o problemă, întrucât, la CSM Ploieşti au ajuns, în ultimele zile, cinci jucători „U20”. Este vorba despre Amedeo Casale şi Tudor Gîrbea (Ştiinţa Bucureşti), Sebastian Ionescu (CSM Oradea), Marius Ciotlăuş (SCM U Craiova) şi Alin Carabulea (CSS Ploieşti). „La pachet” cu cei enumeraţi anterior a sosit şi Dimitris Rasty (BC Mureş), baschetbalist născut în 1995 şi care tocmai „a depăşit categoria”, la finalul anului trecut.

Dintre cei de mai sus, trebuie menţionat că Sebastian Ionescu, Marius Ciotlăuş şi Dimitris Rasty au bifat prezenţe în Liga Naţională, în actualul sezon, dar au ales să vină la Ploieşti pentru a avea un rol mai important în cadrul echipei şi pentru a juca mai mult, în perspectiva promovării în primul eşalon.

„În primul rând, vreau să le mulţumesc consilierilor locali pentru sprijinul acordat, dar mai ales directorului Cezar Stoichiciu şi preşedintelui onorific Cătălin Burlacu, pentru această campanie fructuoasă de transferuri. Suntem onoraţi să-l avem lângă noi şi pe Eugen Ilie, un antrenor tânăr, dar, în acelaşi timp experimentat, un om de mare valoare, alături de care suntem convinşi că vom putea obţine promovarea. Am desfăşurat o campanie agresivă, dacă ne raportăm la numărul de jucători transferaţi, dar, totodată, am reuşit să aducem şi trei baschetbalişti cu mare experienţă, lângă care au poposit alţi jucători tineri, cu talie şi dornici de afirmare”, a declarat Dacian Vanc, coordonatorul secţiei de baschet masculin din cadrul CSM Ploieşti. 

 

Profilul jucătorilor transferaţi de CSM Ploieşti:

 

1.         Andrei Căpuşan 14.11.1983 – extremă de forţă (4)/Ştiinţa Bucureşti

2.         Angel Santana – 23.05.1977 – extremă (3)/Rapid Bucureşti

3.         Mihai Gavrilă – 13.01.1990 – pivot (5)/Gaz Metan Mediaş

4.         Amedeo Casale – 15.12.1997 – extremă (2-3)/Ştiinţa Bucureşti

5.         Tudor Gîrbea – 16.10.1998 – extremă (3-4)/Ştiinţa Bucureşti

6.         Sebastian Ionescu – 26.06.1997 – fundaş (1)/CSM Oradea

7.         Marius Ciotlăuş – 18.01.1996 – extremă (3)/SCM U Craiova

8.         Alin Carabulea – 10.06.1998 – extremă (3)/CSS Ploieşti

9.         Dimitris Rasty – 26.10.1995 – extremă de forţă (4)/BC Mureş

 

Surprize dedicate fanilor

 

Noile achiziţii au şansa debutului duminică seară, atunci când, începând cu ora 19.30, CSM Ploieşti susţine, în Sala Sporturilor Olimpia, primul meci din etapa semifinală a Ligii I, în compania formaţiei CS Brăila.

Spectatorii prezenţi în „Olimpia” vor avea parte de mai multe surprize pregătite de clubul nostru, între care şi o tombolă ce va avea loc în pauza meciului, de pe urmă căreia câştigătorul se va alege cu o cină pentru două persoane la Restaurantul Prestij, din Ploieşti. De asemenea, mascota clubului va fi şi ea prezentă pe parchet şi va întreţine atmosfera în „time-out”-uri, pe ritmurile unor melodii împrumutate din liga profesionistă nord-americană.

Pentru o bună desfăşurare a evenimentelor, CSM Ploieşti face apel către spectatori să păstreze tichetele de tombolă primite din partea organizatorilor, cel puţin până după încheierea concursului dintre reprize.

 

Explicaţie foto:

De la stânga la dreapta, Amedeo Casale, Marius Ciotlăuş, Tudor Gîrbea, Andrei Căpuşan, Eugen Ilie, Dimitris Rasty, Mihai Gavrilă, Sebastian Ionescu (lipsesc Angel Santana şi Alin Carabulea)

Leave a Reply

Your email address will not be published.