Un nou eşec şi obiectivul e în pericol: HCM Roman – CSM Ploieşti 31-24 (19-13)!

Nici al doilea meci consecutiv cu o contracandidată din zona cupelor europene nu a ieşit bine pentru elevele lui Neven Hrupec, care au pierdut, astăzi, la prânz, în deplasarea de la Roman, cu 31-24 (19-13). La fel ca şi în partida cu Corona Braşov, apărarea a fost principala problemă, cele 19 goluri primite în prima repriză fiind hotărâtoare în stabilirea câştigătoarei, în ciuda unei uşoare reveniri pe care fetele noastre au avut-o pe la jumătatea părţii secunde.

Meciul a început cum nu se putea mai prost, cu patru goluri consecutive marcate de gazde, prin Stoleru (2) şi Toscovic (2), prima reuşită a CSM-ului venind abia în minutul 7, prin Iryna Burtea-Shutska. A fost 5-1, apoi 5-3 (minutul 9) şi se părea că jocul se echilibrează, dar, în ciuda unei eliminări la Stoleru, tot romaşcanele au înscris şi s-au dus la 7-3. Diferenţa de patru goluri s-a menţinut până la 10-6, după care HCM-ul a mărit ecartul cu încă două „lungimi”, graţie principalelor „guri de tun”, Toscovic şi Glybko. La 16-11, Neven Hrupec a cerut time-out, dar fără efect, pentru că tot gazdele au înscris, iar diferenţa de 6 goluri s-a păstrat până la pauză: 19-13!

La reluare, după câteva minute în care s-a mers „gol-gol”, elevele lui Florentin Pera au reuşit o serie de trei goluri consecutive şi s-au dus la 25-16 (minutul 41), încheind, practic, conturile cu fetele noastre. A fost, apoi, 27-18 (44), după care au venit cele mai bune minute ale CSM-ului, cu un parţial de 5-1 ce a mai strâns puţin scorul la 28-23 (48), fără a periclita, însă, victoria gazdelor. Mai ales că au urmat alte trei reuşite ale HCM-ului şi, la 31-23, golul Andreei Chiricuţă, din penultimul minut, a contat doar pentru statistică.

CSM Ploieşti rămâne pe poziţia a 6-a a clasamentului Ligii Naţionale, dar distanţa faţă de locul al 5-lea a crescut la 4 puncte, cele două eşecuri consecutive periclitând îndeplinirea obiectivului din acest sezon.

În etapa următoarele, fetele vor juca în Sala Sporturilor Olimpia, sâmbătă, de la ora 12.00, cu SCM Craiova.

Foto: Ziarul de Roman

 

HCM Roman – CSM Ploieşti 31-24 (19-13)

 

Sala Sporturilor Roman.

HCM Roman: Tymoshenkova – Chitacu, Toscovic (11 goluri), Stoleru (6), Agriogoroaei (1), Glibko (11, 6 din „7 metri”), Iuganu. Au mai jucat: Pîslaru, Polocoşer – Ana-Gherman, Dincu, Druţu, Vartic. Antrenor: Florentin Pera.

CSM Ploieşti: Tatalovic – Florea, Bozovic (7, 2 din „7 metri”), Burtea-Shutska (6), Tudor, Tivadar (2), Farcău (1). Au mai evoluat: Şerban, A. Dumitru – Dmitrovic (2, 1 din „7 metri”), Sheiko (2), Chiricuţă (4, 2 din „7 metri”), Balaban. Antrenor: Neven Hrupec.

Arbitri: Radu Iliescu şi Doru Pascu Manea (Bucureşti).

Observator FRH: Gheorghe Bejinariu (Argeş).

 

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 6/0 ratate – 7/2 ratate (Bozovic, Dmitrovic).

Eliminări „2 minute”: 4 (Stoleru, Dincu, Druţu, Agrigoroaei) – 3 (Florea, Tivadar, Tudor).

Leave a Reply

Your email address will not be published.