Atacăm promovarea cu un nou antrenor: Eugen Ilie vine la CSM Ploieşti!

La nici 24 de ore distanţă de la ultimul meci disputat de baschetbaliştii de la CSM Ploieşti în cadrul fazei preliminare a Ligii I, conducerea clubului l-a prezentat, astăzi, pe noul antrenor al echipei. Eugen Ilie (39 ani), fost component al primei reprezentative a României şi, actualmente, selecţioner al echipei naţionale „U18”, va ghida formaţia noastră în drumul către promovarea în Liga Naţională, după ce, în cursul zilei de sâmbătă, s-a despărţit în condiţii amiabile de Ştiinţa Bucureşti, singura grupare neînvinsă în actualul sezon. La prezentarea noului tehnician al CSM Ploieşti au luat parte directorul clubului, Cezar Stoichiciu, preşedintele onorific al secţiei de baschet, Cătălin Burlacu, coordonatorul secţiei, Dacian Vanc, antrenorul secund, Titi Mircea, şi preparatorul fizic, Robert Munteanu.

„Pentru toţi iubitorii baschetului din Ploieşti, vreau să anunţ faptul că am gândit un proiect prin care vrem să facem performanţă în cadrul acestei secţii, la Clubul Sportiv Municipal. Ca urmare, am pornit la un nou drum, cu un suflu tânăr şi un management la fel de tânăr, având drept obiectiv promovarea în Liga Naţională. Acestea fiind spuse, am deosebita plăcere de a vi-l prezenta în funcţia de antrenor principal al echipei de baschet pe Eugen Ilie, un fin cunoscător al fenomenului, al baschetului modern şi un foarte bun descoperitor de tinere talente. Ne dorim o colaborare de lungă durată, astfel încât nu doar să ajungem în Liga Naţională, ci şi să atacăm, ulterior, primele poziţii ale clasamentului. Bineînţeles, îl avem alături, aşa cum se întâmplă de când a demarat acest proiect, pe Cătălin Burlacu, Cetăţean de Onoare al oraşului şi om de baschet care cred că nu mai are nevoie de prea multe prezentări”, a declarat directorul clubului, Cezar Stoichiciu.

Cu un record de 14 victorii şi nicio înfrângere în acest sezon, pe banca rivalei Ştiinţa Bucureşti, Eugen Ilie are planuri mari alături de CSM Ploieşti. Fostul jucător şi antrenor al celor de la CS Otopeni, în Liga Naţională, consideră venirea la Ploieşti drept un pas înainte în cariera sa, proiectul pe termen lung gândit de actuala conducere, împreună cu Cătălin Burlacu şi factorii locali de decizie cântărind enorm în alegerea făcută.

„Vreau, în primul rând, să le mulţumesc celor care s-au gândit la mine şi au insistat ca eu să ajung pe banca CSM-ului. Alături de persoanele din cadrul acestui club şi, desigur, cu sprijinul şi experienţa lui Cătălin Burlacu, sunt convins că lucrurile vor merge în direcţia dorită şi vom putea obţine promovarea în prima divizie. La cele două jocuri disputate împotriva acestei tinere formaţii ploieştene, în sezonul regulat, am observat multă dârzenie şi ambiţie, dar pentru a putea privi lucrurile pe termen lung, avem nevoie de întăriri la nivelul lotului. Ne aflăm în discuţii cu câţiva jucători din Liga Naţională şi Liga I şi sperăm ca doar în câteva zile să primim acceptul acestora de a veni la Ploieşti. Ne dorim să formăm încă de pe acum un nucleu puternic pentru Liga Naţională şi avem nevoie, pe lângă tinerii din lot, şi de baschetbalişti cu o mai mare experienţă competiţională”, a punctat noul antrenor principal al echipei noastre. Din staff-ul tehnic vor mai face parte antrenorul secund Constantin Mircea şi preparatorul fizic Robert Munteanu.

Fost coleg cu Eugen Ilie la loturile naţionale, Cătălin Burlacu, preşedintele onorific al secţiei de baschet, a ţinut să sublinieze importanţa unei asemenea mutări pe banca tehnică. „Mă bucur că am reuşit să-l aducem la echipă pe Eugen Ilie. El îmi este un foarte bun prieten, ne cunoaştem încă din perioada junioratului şi sunt convins că împreună vom face performanţă. Dorim să formăm un grup unit, să creăm emulaţie în cadrul acestei comunităţi şi să readucem Ploieştiul pe harta Ligii Naţionale. Eugen Ilie este un bun strateg, un antrenor cu o viziune modernă asupra jocului de baschet şi sunt convins că această colaborare se va extinde şi la nivelul primei divizii. Am avut parte de un început anevoios, dar, pe parcurs, cu sprijinul noii conduceri, lucrurile au intrat în normalitate şi am reuşit să ne descoperim o nouă mentalitate, o nouă structură şi noi obiective”.

În ceea ce priveşte lotul de jucători cu care CSM Ploieşti va aborda faza semifinală a Ligii I, acesta va fi completat în zilele următorare prin aducerea unor baschetbalişti cu experinţă, dar şi a unor jucători de perspectivă, care să crească alături de acest proiect. Coordonatorul secţiei de baschet, Dacian Vanc, dă însă asigurări că niciunul dintre componenţii actuali ai lotului nu va fi îndepărtat. „Toţi cei care au fost alături de noi de la bun început şi au pus umărul la accederea în faza semifinală vor rămâne în cadrul acestei echipe. Nimeni nu va fi îndepărtat, ştiindu-se, mai ales, condiţiile de care cu toţii am avut parte la începutul acestui sezon, când am fost nevoiţi să ne descurcăm cu bani foarte puţini”. Legat de subiectul „bani”, directorul clubului, Cezar Stoichiciu, a ţinut să precizeze că „proiectul a fost sprijinit de către Consiliul Local cu un buget minimal putem spune, pentru a putea demara activitatea. Noi ne dorim întâi să facem performanţă şi apoi să avem pretenţii materiale. Şi dacă vom dovedi că suntem capabili, vom avea toată disponibilitatea consilierilor locali. Dacă nu, atunci e clar că nu avem de ce să emitem pretenţii”.

Marţi, 9 februarie, de la ora 13:00, la sediul Federaţiei Române de Baschet va avea loc tragerea la sorţi a programului competiţional pentru faza semifinală a Ligii I. CSM Ploieşti, Ştiinţa Bucureşti, Politehnica Iaşi, CS Cuza Sport Brăila, Timba Timişoara şi Olimpic Baia Mare sunt echipele calificate în „semifinale”, unde sistemul va presupune jocuri tur-retur, fiecare cu fiecare. Primele patru clasate la finalul acestei faze vor avansa la turneul de promovare, din luna mai. Până la debutul fazei semifinale, în data de 20 februarie, jucătorii formaţiei noastre vor continua antrenamentele în Sala Sporturilor „Olimpia”, dar vor face cunoştinţă cu noul antrenor principal abia la începutul săptămânii viitoare. Eugen Ilie se va afla, timp de o săptămână, în cantonament centralizat la Gheorgheni, alături de lotul tricolor sub 18 ani, după care va reveni la Ploieşti, pentru a începe treaba alături de Vlad Dumitrescu şi compania.

Leave a Reply

Your email address will not be published.