Adio, „cupă”: handbaliştii au pierdut din nou cu Steaua!

Handbaliştii de la CSM Ploieşti au ratat, în această seară, şansa de a accede în „careul de aşi” al Cupei României, după ce au pierdut cu 27-25 (16-13) meciul disputat la Chiajna, în compania Stelei Bucureşti. La prima apariţie oficială din 2016, băieţii antrenaţi de Ion Nicolae şi Dragoş Dobrescu au plătit în special pentru inconstanţa arătată de-a lungul celor 60 de minute de joc, prea numeroasele perioade de cădere ducând la un eşec ce nu a putut fi salvat de câteva momente de revenire, concretizate chiar şi în serii de câte patru goluri consecutive.

Problemele au apărut încă din debut, primele cinci atacuri ploieştene fiind ratate, astfel că Steaua conducea cu 4-0 în minutul 8. Capotă a „spart gheaţa” pentru noi, Florea a făcut 5-1, dar, după două şuturi în bară ale lui Johannson şi Georgescu, urmate de un „7 metri” apărat de Szopka la Florea, CSM-ul a reuşit să vină la un singur gol de gazde, determinându-l pe Ovidiu Mihăilă să solicite time-out. Băieţii noştri erau însă „în meci”, iar în următoarele minute au izbutit, chiar, să treacă în faţă pe tabela de marcaj, Al. Farcaş făcând 7-6 pe contraatac, apoi Botezatu marcând pentru 8-7 (minutu 17).

Moment din care, însă, ceva s-a rupt în jocul elevilor lui Ion Nicolae şi Dragoş Dobrescu: atacul a mers în gol, nu cu gol, iar apărarea avansată a fost păcălită uşor de bucureşteni, Steaua înscriind nu mai puţin de şapte goluri în următoarele 9 minute, iar CSM-ul, doar unul. De la 14-9 (minutul 26), s-a consemnat, totuşi, o uşoară revenire a băieţilor noştri, Botezatu marcând pe un contraatac rapid chiar în ultima secundă a reprizei, pentru un 16-13 la pauză ce lăsa loc de ceva speranţe pentru partea secundă.

Meciul s-a reluat, însă, la fel cum începuse, cu un parţial de 4-0 al gazdelor, iar la 20-13 (minutul 34) „zarurile” păreau aruncate. A urmat, din fericire, al doilea moment de revenire al ploieştenilor, care au marcat, şi ei, patru goluri la rând şi au restabilit diferenţa de la pauză: 20-17 (minutul 38). Steaua a revenit la jocul atent, cu atacuri mai bine pregătite, şi a reuşit să stea în faţă la o diferenţă sigură, de 4-5 goluri, până spre finalul partidei. S-a desprins, din nou, la şase „lungimi”, 27-21 (minutul 54), dar a suferit puţin în ultimele minute, în care, profitând şi o dublă eliminare la Dinescu şi Szoke, băieţii noştri au forţat o revenire spectaculoasă, venind până la 27-25 şi irosind, prin Hoinaru, un atac ce putea reduce diferenţa la un singur gol, cu circa 60 de secunde rămase din meci. Aşa însă, Steaua şi-a asigurat prezenţa la turneul final al Cupei României, alături de Dunărea Călăraşi, HC Dobrogea Sud Constanţa şi CSM Bucureşti.

Pentru CSM Ploieşti, urmează alte două partide în deplasare, de data aceasta în Liga Naţională: joi, de la ora 18.00, la Potaissa Turda, şi luni, de la ora 19.30, la Minaur Baia Mare.

 

Steaua Bucureşti – CSM Ploieşti 27-25 (16-13)

 

Sala: Chiajna. Spectatori: 300.

Steaua: Matskevich – Georgescu (5 goluri), Stetsyura (3, 1 din „7 metri”), Johannson, Grasu (4), Szoke (5), Florea (3, 1 din „7 metri”). Au mai jucat: Dragomir – Irimescu (2 goluri), Ouksir (4), Dinescu, Cian (1). Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

CSM Ploieşti: Antonaru – Tărîţă (5 goluri, 1 din „7 metri”), Capotă (5), Turcu, Al. Farcaş (7, 2 din „7 metri”), Dediu (3), Stăncioiu (1). Au mai evoluat: Szopka – Botezatu (4 goluri), Hoinaru. Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor principal: Dragoş Dobrescu.

Arbitri: Claudiu Gorina şi Florin Melencu (ambii din Dolj).

Observator FRH: Doru Stamatoiu (Râmnicu Vâlcea).

 

Statisticile partidei

Aruncări de la „7 metri”: 3/1 ratată (Florea) – 4/1 ratată (Al. Farcaş).

Eliminări „2 minute”: 4 (Szoke – 2), Grasu, Dinescu – 2 (Capotă, Botezatu).

Leave a Reply

Your email address will not be published.