Baschetbaliştii de la CSM Ploieşti, ca şi calificaţi la faza semifinală

Baschetbaliştii de la CSM Ploieşti au făcut, în această seară, un pas uriaş pentru accederea la faza semifinală a Ligii I. În Sala „CFR Rapid”, din Capitală, jucătorii pregătiţi de Ionuţ Ivan au învins, cu 87-68, pe Rapid Bucureşti şi pot trata acum în linişte duelul cu Gaz Metan 2 Mediaş, ultimul al sezonului regulat, de la finalul săptămânii viitoare.

În ecuaţia calificării în „semifinale”, Vlad Dumitrescu şi compania erau conştienţi că depind doar de propriile forţe înaintea confruntării cu Rapid, asta după ce, ieri, principala contracandidată, BC Miercurea Ciuc, nu a mişcat în front în faţa liderului neînvins, Ştiinţa Bucureşti. Prin urmare, o victorie cu bucureştenii era tot ce aveau nevoie „alb-albaştrii” pentru a se cocoţa pe poziţia secundă înaintea ultimelor partide din grupă.

După o primă repriză desfăşurată sub semnul echilibrului, dar încheiată în avantaj de o posesie de jucătorii formaţiei noastre, sfertul 3 avea să elucideze misterul învingătoarei. Titularii CSM-ului nu au mai privit înapoi, reuşind să tureze motoarele la maximum şi, astfel, soarta partidei s-a scris în doar zece minute, în urma unui parţial de 28-12. De altfel, garnitura de start a echipei ploieştene – Dogaru, Dumitrescu, Movileanu, Neagoe, Ene – a marcat nu mai puţin de 80 de puncte, bifând o prestaţie ofensivă de excepţie împotriva unei formaţii care, în urma acestui rezultat, şi-a luat gândul de la locul al 2-lea.

 

Rapid Bucureşti – CSM Ploieşti 68-87 (38-40)

Scorul pe sferturi: 19-21, 19-19, 12-28, 18-19

CSM Ploieşti: Movileanu (16 puncte), Dumitrescu (18), Biasutti (4), Ene (20), Dogaru (14), Neagoe (12), Ianuli (2, 5gp), Crăciun (1), Scărlătescu, Bărbuceanu, Dumitru, Topologeanu. Antrenor: Ionuţ Ivan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.