Fetele încep returul Ligii I pe teren propriu

CSM Ploieşti – Phoenix 2 Galaţi, duminică, ora 12:00

 

Baschetbalistele echipei de seniore de la CSM Ploieşti rămân în Sala „Olimpia” şi în acest final de săptămână. După ce, etapa trecută, au încheiat turul de campionat împotriva celor de la CSU 2 Braşov, duminică, de la ora 12:00, fetele Loredanei Munteanu vor primi vizita echipei satelit a lui Phoenix Galaţi, formaţie care trimite două jucătoare la prima reprezentativă a României.

Cu o singură victorie în acest sezon, şi aceea obţinută în deplasare, ploieştencele ştiu că trebuie să schimbe ceva în jocul lor, în special pe teren propriu, unde ultimele două evoluţii avute în faţa formaţiilor din Târgovişte şi Braşov nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor. Învinse în tur, la malul Dunării, cu 80-61, la chiar debutul în Liga I, Ioana Ghizilă şi colegele sale doresc să arate că diferenţa înregistrată la Galaţi nu a fost tocmai corectă şi, cu ajutorul publicului, în „Olimpia”, pot realiza lucruri frumoase.

Dacă staff-ul echipei noastre are tot lotul la dispoziţie pentru această confruntare, de partea cealaltă, gălăţencele vor miza, foarte probabil, şi pe aportul unor jucătoare de la prima echipă. Chiar şi aşa, este greu de crezut că Romina Filip şi Hanna Demeter, cele două componente de lot naţional, vor face deplasarea la Ploieşti, întâlnirea lor cu „play-maker”-ul echipei ploieştene, Ioana Ghizilă, urmând să se producă în a doua decadă a lunii februarie, în stagiul de pregătire de la Cluj.

Trebuie menţionat faptul că, înaintea acestui joc, tot pe parchetul Sălii Sporturilor se va desfăşura, de la ora 10:00, prima partidă a fetelor de la CSS-CSM Ploieşti din cadrul fazei semifinale a Campionatului Naţional sub 16 ani, împotriva echipei Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Oradea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.