Au uitat să transpire în defensivă

Baschetbalistele echipei de senioare de la CSM Ploieşti nu au reuşit nici din a treia încercare să spargă gheaţa pe teren propriu în actualul sezon al Ligii I. Astăzi, la ora prânzului, Olimpia CSU 2 Braşov s-a dovedit un adversar mult prea puternic pentru fetele Loredanei Munteanu, care rămân cu satisfacţia de a fi dat, totuşi, cea mai bună marcatoare a întâlnirii. Şi cine alta putea fi dacă nu Ioana Ghizilă (28 puncte), a cărei evoluţie, pe toată durata celor 40 de minute, a fost la superlativ, „şeptara” CSM-ului terminând partida cu un procentaj de peste 60% la aruncările din acţiune.

La ultimul meci din cadrul turului de campionat, jucătoarele de la CSM Ploieşti au părut copleşite de „oferta” propusă de antrenorul oaspetelor, Dan Calancea, care a deplasat de sub Tâmpa doar 8 baschetbaliste. Scoţând din calcule sfertul secund şi aruncând o scurtă privire asupra evoluţiei scorului: 7-11 (min 5), 11-25 (min 8), 13-31 (min 10), 37-59 (min 24), 50-77 (min 33), putem spune că formaţia braşoveană nici nu avea nevoie de mai multe piese pe tabla de şah, selecţia făcută pentru acest joc de reputatul tehnician al Olimpiei fiind una de excepţie. Nu mai puţin de cinci jucătoare ale grupării ardelene au trecut graniţa celor 10 puncte înscrise, iar două dintre acestea, Chiş şi Hass, au marcat din aproape orice poziţie, pentru un total de 47 de puncte.

Rezumându-ne doar la aceste cifre, devine lesne de înţeles faptul că defensiva a reprezentat principala problemă a ploieştencelor, apatia în planul recuperărilor sub propriul panou costând scump formaţia pregătită de Loredana Munteanu. Tabela Sălii Sporturilor a îngheţat la 63-93, un rezultat dur la prima vedere, dar ale cărui proporţii nu ar fi fost atât de mari dacă gazdele nu ar fi greşit atât de mult, în special în partea secundă.

 

CSM Ploieşti – Olimpia CSU 2 Braşov 63-93 (34-41)

 

Scorul pe sferturi: 13-31, 21-10, 14-27, 15-25

 

CSM Ploieşti: Moldoveanu, Ghizilă, Apostolescu, Casale, Savu.

Olimpia CSU 2 Braşov: Ferariu, Brezoi, Hass, Chiş, Chirilă.

 

CSM Ploieşti: Moldoveanu (10 puncte), Savu (14), Ghizilă (28), Ionescu (6), Stan (3), Ilaş (1), Funieru (1), Popescu, Casale, Apostolescu, Stănică, Pandrea. Antrenor: Loredana Munteanu

Olimpia CSU 2 Braşov: A. Ferariu (11 puncte), Chirilă (2), Brezoi (12), Bogăteanu (3), Mitic (6), Chiş (21), M. Ferariu (12), Hass (26), Ardelean. Antrenor: Dan Calancea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.